Welke verslaving heb jij eigenlijk?


Een paar weken geleden zag ik een campagnefilm tegen roken. Artsen in witte jassen gaan de straat op en delen hun visitekaartje uit aan rokers. 'Want misschien kunnen we je helpen als je straks ziek wordt'. Geen idee of dit schrik effect mensen zal bewegen om te stoppen. De jongeren misschien?
 


 

Wat mij vooral raakte in het filmpje was een oudere vrouw die huilend tegen de arts zegt dat het niet lukt om te stoppen. De arts zegt enkel: 'O ja, hoor, het kan echt wel.'

Hoe dan? vroeg ik me af. Want de stoffen in tabak zijn ongetwijfeld verslavend. Maar daar komt bij dat achter verslavingen, niet alleen de verslaving aan sigaretten, vaak allerlei negatieve emoties zitten die niet gevoeld willen worden. Als ik verdrietig ben of ergens van baal grijp ik ook sneller naar de chocola en koekjes, naar troostvoedsel. Ook niet echt een gezonde gewoonte...

Zo heeft iedereen wel een verslaving om dingen niet te willen voelen.

Het onderwerp houdt me bezig en toevalligerwijs las ik vandaag een mooie blog van Angela Roelen, coördinator van Bewust Bollenstreek, over alcohol en liefde. Je vindt haar blog hier.

En over verslavingen gesproken, waar ben jij eigenlijk verslaafd aan? 

Je hoeft niet per se je verslaving te delen ;-) maar wil je reageren op deze blog? Je reactie is van harte welkom!

Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek


Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Reacties

Anneke Costermans 2018-07-02 12:43:05 Hallo Saskia
Jou bericht over de arts wat hij tegen de oude vrouw zei raakte me in het stuk dat zij totaal niet gehoord werd. En dat is een stuk eat ik heel veel tegen kom on contact met mensen wij horen en zien elkaar niet meer echt wij blijven snel reageren hoe we het zelf vinden.
En dan komen wij niet meer in verbinding met elkaar. Daar ligt ons werkelijke pijn.

Vriendelijke groet Anneke Costermans #spam#zielester. nl
Saskia Juijn 2018-07-13 11:35:04 Dankjewel nog voor je reactie, Anneke.
En ja, dat vind ik ook heel verdrietig, dat zij niet gehoord werd en er niet ècht contact gemaakt werd. Dat is pijnlijk.
Er is misschien nog een lange weg te gaan maar laten wij in onze contacten in ieder geval die verbinding wel voorop stellen. Dat werkt vast aanstekelijk...
Warme groet, Saskia Juijn

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...