Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Het is aan de orde van de dag en er komen steeds meer gebeurtenissen aan het licht. In de sport, op het werk, bij grote televisieprogramma’s. Maar heel vaak gebeurt dat ook in de huiselijke kring, door bekenden. En niet in de laatste plaats door familie, broers, zussen en zelfs door ouders. Dat geeft veel eenzaamheid want wie kan je nog vertrouwen als degenen die voor je moeten zorgen niet veilig voor je zijn.

 

De enige optie die je hebt is jezelf beschermen voor de angst, de pijn en het verdriet. Je gaat overleven door niet meer te voelen, hard te gaan werken, weglachen of zelfs vergeten. Maar daarmee sluit je ook een deel van jezelf af.

 

In ons onderbewustzijn zijn al onze ervaringen opgeslagen en van daaruit gaan we reageren. Je voelt je afgesloten, niet vrij, verkrampt of zelfs angstig. Je beschermt jezelf nog steeds, terwijl de ervaring misschien allang voorbij is.

 

Er zijn zoveel redenen om wat jou is overkomen binnen jezelf te houden. Maar als je je verwonde delen wilt helen, sta jezelf dan toe om het stilzwijgen te doorbreken. Erken wat er met jou gebeurd is, zodat je vanuit de heling weer kunt komen tot gezonde seksualiteit. Zodat jij jezelf weer met een open blik aan kan kijken in de spiegel. Met ogen die weer mogen stralen!
 

Karin Gescher

Wil je meer informatie? Kijk op www.manasha.nl

 

 

Karin Gescher

Karin van Haren-Gescher werkt in haar praktijk met verschillende werkvormen om mensen weer vrij en met energie in het leven te laten staan. Duurzaamheid van de behandeling vindt zij belangrijk. Na een paar sessies is er blijvend resultaat. Op een liefdevolle manier krijg je diep inzicht in jezelf en daarnaast werkt Karin ook aan onderliggende oorzaken. Om vrij en met energie te leven is je eigen verantwoordelijkheid een belangrijke factor. Karin heeft veel affiniteit en ervaring met hoog sensitieve personen.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...