Weet jij wat je levensmissie is? En leef jij je levensmissie?

Tineke Veenstra is aangesloten bij Bewust Achterhoek met haar coachingspraktijk Kernkracht10: Vanuit je kern, in je kracht! Af en toe was Tineke in haar leven wanhopig op zoek naar de zin ervan. Ze vroeg zich af wat zij bij te dragen had aan de wereld. Wat zou haar nalatenschap zijn? In deze blog deelt Tineke haar verhaal. En nodigt ze je uit ook op zoek te gaan.

Stel dat...

Stel nou eens, dat alle problemen waar je tegenaan loopt in je leven je iets te vertellen hebben over je levensopdracht. En dat die opdracht zichtbaar wordt door je grootste levenswond. En dat je een heel vervullend en tevreden leven zou kunnen hebben, als je maar wist hoe je hiermee om moest gaan.

Zou je daar achter willen komen? Zou je er 100% voor gaan, om je levensmissie te gaan leven? En zou je er alles voor doen wat ervoor nodig is? Dat is heel wat! Ik weet het uit eigen ervaring.
 


Wanhopig op zoek naar de zin van het leven

Af en toe was ik in mijn leven echt wanhopig op zoek naar de zin ervan. Wat had ik nou echt bij te dragen aan de wereld? Wat zou mijn nalatenschap zijn? Zoals zo vaak als je ergens mee bezig bent en er echt voor wilt gaan, kwam er op het juiste moment altijd iemand op mijn pad om me een stukje verder te helpen. Zelfs op mijn 61e ben ik nog weer gecoacht en zijn er opnieuw allerlei wonderen gebeurd! Het leven is nog lang niet afgelopen.

Het leven kan onderverdeeld worden in 3 grote levensfasen: van 0-28, van 28-56 en na 56. Veel mensen maken, bewust of onbewust, rond hun 28e een radicale keuze, of er gebeurt iets, waardoor het ineens anders gaat of moet gaan. Tussen 28 en 56 ligt de beroemde ‘midlifecrisis’, waarin alle keuzes aan twijfel onderhevig zijn.

Dat er echter ook rond 56 nog een overgang naar ‘iets nieuws, iets anders’ is, dat voelen mensen vaak wel, maar er wordt niet altijd iets mee gedaan.

Rond deze leeftijd spelen ‘zekerheden’ vaak een belangrijke rol. Men switcht niet meer van baan, want dat is een (te) grote sprong in het diepe. Hoog inkomen, het oude vertrouwde bekende, pensioen etc., alles speelt mee in de gedachten over wat men moet doen. En vaak blijft het dan bij de status quo. Of je er gelukkig mee bent? Ach, ik moet immers nog maar 9, 6, 8 jaar. En dán… ga ik doen wat ik leuk vind (denk je). Maar ondertussen broeit er iets…

Terwijl je jezelf voorhoudt, dat het allemaal niet zo erg is en best meevalt, gaat er onherroepelijk iets knagen. Wat wil ik eigenlijk gedaan hebben, wat wil ik nalaten, wat wil ik bijgedragen hebben aan deze wereld? En hoe moet ik dat doen?

Het hóe is niet belangrijk, wel je volledige commitment

Een gevleugelde uitdrukking van mij is: “Het hóe is niet belangrijk”. Wél je volledige commitment aan de wil om er achter te komen waar je belemmeringen zitten, en die om te zetten.

Deze belemmeringen zitten ALTIJD in jezelf. Dus nooit in de maatschappij, de markt, de overheid, de regels, de kansen die je niet krijgt…. etc. Deze hindernissen, die je in jezelf hebt opgeworpen, kun je onder ogen zien, erkennen en vervolgens omzetten in krachtige overtuigingen, die gaan over zelfwaardering en zelfliefde. Je komt dan bij je eigen kern, en kunt dan beslissingen nemen vanuit je hart, je kracht. Je laat niet meer toe dat je belemmerende gedachten de overhand hebben. Over het “hoe” hoef je je niet druk te maken; het gaat vanzelf als jij ervoor open staat.
 


Ga jij het leven leven waarvoor je geboren bent?

Dit proces kun je op ieder moment in je leven aangaan. Of je nou jong of oud bent, iedereen loopt tegen dezelfde dingen aan. Hoe eerder je hiermee aan de slag gaat, hoe meer profijt je ervan kunt hebben. Als je midden in de 2e levensfase zit, en je vraagt je af of alle keuzes die je gemaakt hebt wel kloppen, dan kun je een enorme move maken. Maar als je 61 bent, en er ‘ontbreekt nog iets’, dan kun je óók bergen verzetten. Kortom: het maakt niet uit wanneer je met zelfonderzoek begint (of herstart, of doorgaat). Het is altijd van belang, en je gaat je steeds meer realiseren dat er een leven is, waarvoor jíj geboren bent. Het is aan jou, of je dat leven ook echt gaat leven!

Wil je informatie over de trainingen die t.veenstra AT kernkracht10 DOT nl en kom langs voor een gratis krachtgesprek. Ik zie je graag!


Tineke Veenstra
Kernkracht10: Vanuit je kern, in je kracht! - Leuvenheim


Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...