Wees je bewust van wie je bent

Ongeveer 96% van ons leven wordt onbewust geleefd. Het zal je gek in de oren klinken maar het is wel waar.

Hoe kan dat?

Neem nou het auto rijden. We rijden van A naar B en opeens zijn we op de plaats van bestemming. Niet zelden tot onze verbazing, omdat we onbewust de goede route hebben genomen of hebben geluisterd naar de routeplanner. Ondertussen was je ergens anders met je gedachten tijdens het rijden.

Hoe zit dat dan in het dagelijkse leven?

Ongeveer hetzelfde, omdat we de dingen doen zoals het ons is geleerd. Of omdat wij onszelf dingen hebben aangeleerd en het dan ook onbewust blijven doen.

'Waarom doe je dat?', 'Ik doe het altijd zo', is ook een mooi voorbeeld. Of 'Mijn ouders deden het ook zo.' Of 'Als ik het anders doe dan ben ik te kwetsbaar en gaat het pijn doen'.

Daar is dan toch niets mis mee?

Dat klopt, zo lang iemand zich daar prettig bij voelt is daar niets mis mee. Maar dat kan zomaar veranderen door omstandigheden of als je je meer bewust wordt van je gevoel. Niet zelden ontstaan er daardoor lichamelijke klachten van uiteenlopend karakter. Een bezoek aan de dokter en pilletjes geven geen bevrediging.

Dus door niet bewustzijn van jezelf kan dat lichamelijke klachten geven?

Ja, omdat 'geprogrammeerd' zijn, door ervaringen en door wat ons geleerd is, iets totaal anders kan zijn dan wie jij, vanuit je diepste wezen, bent. Daar waar je talenten liggen te wachten om met liefde, vanuit jouw echte wezen, uitgebroed te worden.

Hoe kun je dan bewuster worden?

Dat kan door meer je gevoel voorrang te geven en minder je gedachten. Dat gaat niet van vandaag op morgen. Bij het meer bewust worden van jezelf is er altijd een oorlog tussen ‚denk ik’ en ‚voel ik’.

Heel vaak gaat het gepaard met angsten en ander gedrag dan je omgeving van je gewend was. Soms heb je dan een beetje hulp nodig van iemand die dat kan.

Hoe doe jij dat?

Ik luister en voel en vraag van daaruit verder waardoor bewustwording al op gang kan komen. Ik probeer het gevoel naar boven te halen en deze de leiding te geven, dwars door alle angsten en alle tegenwerpingen heen.

Dat klinkt heftig en dat is het ook. De beloning is altijd meer rust en meer jezelf zijn. En meer jezelf zijn is meer geluk! Meer jezelf zijn is ook minder of geen pijn meer. 

Dat heet gesprekstherapie! En doe je nog meer?

Soms zijn er grote belemmeringen of trauma’s die wel worden aangetipt in het gesprek, maar die dan ook weer vastlopen omdat het te heftig kan zijn. Het is dan fijn om met deelpersoonlijkheden te werken. Dit zijn bijvoorbeeld: angst, woede, jaloezie, begeerte. Er zijn er ontelbare.

Een deelpersoonlijkheid wordt apart gezet en er wordt apart mee gesproken. Dit gaat vaak in trance, wat ook hypnotherapie wordt genoemd, waardoor belemmeringen om jezelf te zijn zeer effectief aangepakt kunnen worden. Jij bent niet de angst maar er is angst.

En energetisch?

Ik werk uitsluitend met energie en wel liefde energie. De hele behandeling is energie en dat is altijd heel goed te voelen. Doel is om je daarvan bewust te maken.

Bij het magnetiseren komt dit extra sterk naar voren omdat dit ook synchroniserend werkt met wat er gezegd is en wat gedaan is in een sessie. De goede energie wordt daardoor veel sneller geaccepteerd en voelt als opwekkend.

Het magnetiseren is een gave die ik rond mijn 18e jaar ontdekte. Het geeft diepe rust, helemaal in samenwerking met mijn klankschalen. Zo worden klachten op meerdere manieren in synergie aangepakt.

Worden je consulten als natuurgeneeskundig therapeut vergoed?

Ja, de meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten. In welke mate heeft ook te maken met hoe je verzekerd bent.

Je kunt zelf een afspraak maken via mijn website zenlogos.nl. Iedere woensdag is er inloopdag waar je kennis kunt maken. Hiervoor is er een aparte agenda op mijn site. 

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht.

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan.

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt.

 Klaas Oldegberts - Zenlogos

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...