Wat is jouw woord in 2017?

In de laatste maanden van 2016 werd mij een paar keer gevraagd wat mijn woord voor 2017 zou worden. Ik vond het wel een interessante vraag en ging er over nadenken. Hoe wilde ik dat het jaar 2017 zou zijn? Wat vind ik nou echt belangrijk?

Al snel kwam het woord 'ontspannen' bij me op. Want ik heb, en dat was zeker in 2016 zo, de neiging om te piekeren en veel na te denken. En dat leidt dan vaak tot stress. En gesjaggerijn.

Want als ik 'in mijn hoofd zit' lopen dingen niet lekker. En ga ik mopperen.

Gelukkig herken ik het tegenwoordig sneller. En als ik merk dat 't tegenzit, en ik gestresst raak, lukt het me op een gegeven moment om afstand te nemen.

Ik ga dan dingen doen die me plezier geven. Dan kom ik namelijk weer tot rust. En ben ik in staat om beter te voelen wat ik nu echt belangrijk vind.
 


 

Vandaar dat mijn woord 'ontspannen' is. Als ik bij alles wat ik doe de wens heb om het vanuit ontspanning te doen, blijft het leuk. En gaan dingen meer moeiteloos.

Zelfs het huis poetsen, ook dat kan op een ontspannen manier. Muziekje erbij. En tussendoor even pauze met een kopje koffie, genietend rondkijkend van wat al gedaan is.

De eerste maand van het jaar 2017 is alweer achter de rug. Gelukkig zijn er nog 11 maanden te gaan waarin ik kan oefenen.

Want het was de afgelopen weken al meteen een enorme uitdaging ontspannen te blijven, met veel werk, verhuizende ouders en kwakkelende gezinsleden. Dus ik heb het woord 'ontspannen' maar even heel groot op de muur geschreven.

En als ik het lees denk ik, o ja, en maak ik even pas op de plaats. Om vervolgens op een meer ontspannen manier verder te gaan met m'n dingen. Het werkt!

Dus je voelt mijn vraag aan jou al aankomen: Wat is jouw woord voor 2017? 

Je bent welkom je reactie achter te laten op deze blog of op onze Facebook pagina. Dankjewel!
 

Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs, nog veel meer interessante informatie én de actuele agenda!

Reacties

Winny 2017-02-01 12:08:34 Mijn woord voor 2017 is BALANS. Balans in denken en voelen; balans in energie geven en krijgen; balans in voor een ander zorgen en mijn eigen grenzen stellen; balans in werk en privé; balans in inspanning en ontspanning.
Brigitte Hooijmans 2017-02-04 14:38:54 Mijn woord is Slim en Stout, slim: gebruik mijn boerenverstand en Stout: wees dapper genoeg om mijn gevoel te volgen.
Zou ik graag eens willen delen om zo'n ochtend als van de week, erg inspirerend, dinsdag in zutphen.
Marloes 2017-03-16 17:03:04 Mijn woord is LUISTEREN.
Ik wil groeien door te luisteren... naar de natuur, naar anderen en naar mijzelf. Ik denk dat ik dan de antwoorden vind op de vragen die in mijn leven spelen. Tot nu toe heeft dit thema mij dit jaar al veel gebracht en verrast.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...