Wat hebben astrologie en massage met elkaar te maken?

Astrologie en massage; hoe kon ik een oude wetenschap als astrologie met massage combineren? Mijn jarenlange ervaring in het werken met astrologie inspireerde mij en ik vond een manier om astrologie te combineren met massage: de geboortehoroscoop, met waardevolle informatie, geeft inzicht in je basis behoeften zoals aanraken.

Het Griekse woord 'Masse' betekent aanraken; massage is daarvan afgeleid. Vroeger werd astrologie vrijwel dagelijks gebruikt; men volgde de sterrenbeelden (dierenriemtekens) aan het firmament voor bijvoorbeeld het zaaien en oogsten van gewassen. Ook voor belangrijke adviezen en staatszaken werd een astroloog geconsulteerd.

Ik besefte plotseling hoe uniek mijn idee was, en hoe creatief ik kon zijn om mijn talenten te integreren. Ik gaf deze sensuele massage de naam Awaken Your Senses: het wakker maken of prikkelen van je zintuigen, je vermogen als mens om sensueel te genieten.

Sensuele massage is een zeer intieme vorm van communicatie en kan een van de mooiste ervaringen zijn binnen een relatie, maar uiteraard ook voor jezelf. Je zintuigen prikkelen of wakker maken (Awaken Your Senses) met humor en speelsheid, is vaak DE manier om je vermogen tot genieten te (her) ontdekken naar alles wat jij aangenaam en prettig voor je lichaam vindt. Om helder te krijgen wat jouw persoonlijke behoefte is maak je de reis langs de vijf zintuigen Zien, Horen, Ruiken, Proeven en Voelen.

Voor inzicht in de behoefte van de client aan sensualiteit en intimiteit gebruik ik dus de geboortehoroscoop. Astrologie is een prachtige bron voor een schat aan waardevolle informatie over jezelf. Behalve karaktereigenschappen en persoonlijke kwaliteiten zijn belangrijke basis behoeftes (zoals bijvoorbeeld de behoefte aan aanraken, sensualiteit en intimiteit) terug te vinden. Het laat zien wat je zou willen veranderen in je leven; hoe je je lichaam kunt geven waaraan het behoefte heeft.

De sensuele massage “Awaken Your Senses” is bedoeld voor mensen die een gewone ontspanningsmassage gewend zijn en zoeken naar verdieping en/of de opstap naar een tantra massage nog te groot vinden. Dit gevoel in jezelf kan bewust of onbewust een verlangen zijn naar verdieping en meer intimiteit. Door een reis te maken langs de vijf zintuigen via sensuele massage (Awaken Your Senses) kun je plotseling meer feeling krijgen met je behoeftes en je verlangens, en beseffen dat je verandering wilt, maar nog niet goed weet hoe.

Heb je behoefte om hierover met mij te communiceren dan kan intimtieitscoaching wellicht iets voor je zijn. Voorwaarde om de overstap te maken naar een sensuele massage is absolute veiligheid. Ook hierover geeft astrologie betrouwbare informatie. Als je je niet veilig voelt kun je je niet overgeven aan je gevoelens, want die kunnen best heftig zijn. Behalve veiligheid zijn eveneens geborgenheid, respect en integriteit heel belangrijk.

Sensueel gemasseerd worden op basis van de zeer persoonlijke gegevens uit jouw geboortehoroscoop betekent dat ik me volledig afstem op je individuele behoefte aan veiligheid, geborgenheid, vertrouwen en genegenheid. De elementen Vuur, Aarde, Lucht of Water en andere planetaire energieën (Maan, Venus) spelen ook een belangrijke rol en zijn voorwaarden om volledig te kunnen ontspannen en te genieten van zachte, liefdevolle aanrakingen.

In oude Oosterse stromingen is massage gericht op het prikkelen of wakker maken van je zintuigen al eeuwenoud, zoals de stromingen Tantra en Tao ons leren. Veel persoonlijker is het ontdekken van wat jouw zintuigen, jouw lichaam nodig heeft om zinnelijk te kunnen genieten en te ontspannen. Er is niets mis met jezelf te (laten) verwennen met een sensuele massage; mensen zijn sensuele wezens; genieten is ons geboorterecht.

Astrologie geeft ook je behoefte om te ontspannen met geuren weer. Sensuele massage met Aromatherapie werkt anders als je weet van welke etherische oliën jij diep ontspant. Je kunt de olie kiezen met behulp van een Aromatherapiekaartje.

Sensuele oliën zijn bijvoorbeeld YlangYlang, Roos, Jasmijn en Ceder. Voor je behoefte aan zachtheid gebruik ik natuurlijke materialen als zijde, bont en veren. Ook warme (edel)stenen, klanken en kleuren zijn ondersteunend in je behoefte van dat moment en voegen meerwaarde toe aan je vermogen tot zinnelijk genieten. Dit alles draagt bij tot het maximaliseren van de balans tussen je lichaam en je geest. Je zintuigen (senses) komen volledig aan bod.

Weer blij worden, onbevangen en speels, en ontdekken wat we spannend vinden kan door te voelen wat er in je hart leeft, en die dingen te doen waarvan je wilt genieten, zoals je (laten) verwennen met een sensuele massage.

Speciale en afwisselende massage technieken zoals lemniscaten en cirkelvormige bewegingen, lange strijkingen met de onderarmen en/of de vingertoppen, accentueren je behoeftes zoals aangegeven in je sterrenbeeld en zorgen daarom voor de ultieme relaxatie. De ervaring is subliem; “almost heavenly”, je bent echt even helemaal in een andere wereld.

Een wereld die gericht is op een nieuw element in je leven: je ervaart wat puur is, speels, zacht en liefdevol. Welkom in de wereld van zachtheid. Je bent toe aan verandering, je wilt wel eens wat anders? Gun jezelf dit nieuwe element in je leven. Gun jezelf het ultieme genieten.

 Beppie Witteveen - Massagepraktijk Elan - www.praktijkelan.nl

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...