Ondernemers: Trek klanten aan door contact te maken met je verlangen!

Naast mijn werk als coördinator van Bewust Achterhoek coach ik ook zo af en toe professionals en ondernemers, veelal ZZP-ers. We hebben een gesprek over hoe het gaat met de ondernemer zelf en met zijn of haar praktijk of bedrijf.

En al pratende komen er dingen naar boven die aandacht vragen. Zo help ik de ondernemer weer een stukje verder op weg.
 

Sander voelt zich vrij en doet wat hij graag doet

Vorige week had ik een mooie ontmoeting met Sander. Sander woont op een prachtige plek in de Achterhoek en heeft een praktijk aan huis. Sander heeft Abraham al gezien en heeft in zijn leven veel meegemaakt. Hij is niet meer zo snel van zijn stuk te brengen.

Hij zei zich vrij te voelen. En te doen wat hij graag doet. Er bleek iedere maand genoeg geld te zijn om alle rekeningen te betalen.

Sander vertelde me ook dat hij zich niet zo'n zorgen maakte om de hoeveelheid klanten die hij had. Soms was het druk en op andere momenten was het minder druk. Zo ging het nou eenmaal.

De laatste tijd was het echter behoorlijk stil.

Er kwamen niet veel cliënten naar de praktijk. En dus vermaakte Sander zich met werken in zijn moestuin en het bouwen van meubels. Ook prima.

Toen ik hem vroeg wat hij nu eigenlijk het liefste deed zei hij, met een glinstering in zijn ogen, dat hij het liefste van 's ochtends 8 uur tot 's avonds 8 uur in zijn praktijk aan het werk wilde zijn. Mensen helpen met zijn kennis en ervaring deed hij heel graag.

Toen ik hem voorstelde helemaal in dat verlangen te gaan zitten, dat hij heel veel mensen ging helpen, werd hij helemaal blij. Hij zag het voor zich en genoot van het idee.

Sander vertelde me dat, als hij ging denken dat hij wilde dat zijn praktijk vol zat, dat dat denken vanuit angst of tekort zou zijn. Dat wilde hij niet. Want hij wilde zich vrij voelen. En zich niet laten leiden door angsten.

Daarop stelde ik voor dat de formulering misschien belangrijk is. Dus niet, 'ik verlang naar een volle praktijk', maar, 'ik verlang ernaar veel mensen te helpen'.

Sander kon dat denken vanuit een tekort nu loslaten en helemaal in het verlangen gaan zitten. Hij bedankte mij voor het gesprek.
 

Creëer vanuit je hart

Een week later kwam ik Sander toevallig tegen op een bijeenkomst voor ondernemers. Toen hij mij zag begon hij te lachen.

Wat bleek? Sander had het druk gekregen. Was zijn agenda een week geleden nog leeg, na ons gesprek waren mensen gaan bellen en mailen. En nu had hij iedere dag afspraken met cliënten en bracht hij veel tijd door in zijn praktijk.

Hoe snel kan het gaan! Wauw!

Dus. Ook voor jou geldt. Maak contact met het verlangen in je hart. Creëer vanuit dit hartsverlangen wat jij graag wilt. Het is het enige wat werkt.

Creëer en geniet!

 

Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek


Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!
 

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...