Moeite met mediteren? Bekijk dit filmpje!

 

Loopt jouw hoofd ook wel eens over? Met allerlei gedachten? Met dingen die je wilt doen? Of met problemen die je graag wilt oplossen?

Als er veel onrust is in je hoofd kan het heel fijn zijn om te mediteren. Zodat je hoofd wat rustiger wordt. En je afstand neemt van je gepieker. En soms is een keuze of beslissing waar je tegenaan liep dan snel gemaakt!

Maar ja, echt gaan mediteren, dat is nogal wat! Vind er maar eens tijd voor tijdens een drukke dag!

Bovendien, het is ook best wel een beetje eng. Want dan moet je toch helemaal alleen op een kussentje gaan zitten? In stilte? En dan hoor je al die gedachten, die door je hoofd razen, nog eens extra luid! Mij niet gezien...

En die keren dat je het wel hebt geprobeerd stond je vaak snel al weer op. Want er waren zoveel dingen die je nog wilde doen.

Toch kan mediteren leuk en prettig zijn. Dus begin klein. Want je hoeft natuurlijk niet meteen minutenlang stil te zitten. Begin gewoon eens met een minuut. En sta verstelt van het effect daarvan.

Op youtube staat een heel leuk filmpje over de One-Moment meditation. Misschien helpt het jou over de drempel.

Als je het eenmaal vaker doet, zo'n minuutje mediteren, dan kun je ook even mediteren als je staat te wachten in de rij bij de kassa. Of als je in de trein zit. Of in een hele saaie vergadering. En dan voel je je meteen tot rust komen.

Bekijk het filmpje en ga ermee aan de slag. Veel plezier!

O ja, er is ook een hele leuke app beschikbaar. Zoek op One Moment Meditation.

Reacties

Aurinka 2015-01-30 12:00:33 Hee wat heerlijk lieve mensen. Leuk. Ga m delen!!

love and hugs!

Aurinka
Saskia Juijn 2015-01-30 12:44:10 Dankjewel voor je reactie, Aurinka!
En ja, leuk filmpje he? Leuk dat je 'm deelt, kunnen meer mensen ervan genieten!
Warme groet, Saskia

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...