Verander je leven, begin met positief denken

Astrid Leferink, aanbieder bij Bewust Twente, schreef deze mooie blog over positief denken. We delen 'm ook graag op onze website.

Hoe begin je met positief denken?

Door te stoppen met te zeggen tegen jezelf dat je niet negatief mag denken. Of dat je ergens niet aan mag denken.

Dat werkt gewoonweg niet.

Op het moment dat je tegen jezelf zegt dat je ergens niet aan mag denken dan zal die gedachte zich blijven opdringen. En alleen maar krachtiger worden. Het wordt dan als het ware een innerlijk gevecht.
 


Positief denken is simpel. Je richt je gedachte of aandacht op iets dat goed is. Je kunt het richten op wat je maar wilt. Wees slim en richt je aandacht of je gedachten op de mogelijkheden en de voordelen.

Eigenlijk heb je geen keuze want negatief denken is nooit de oplossing. Niemand is er ooit gelukkig door geworden. Als dit je lukt, verandert je leven!

Alle begin is moeilijk

Als je begint met positief denken dan zul je waarschijnlijk merken dat het niet natuurlijk aanvoelt. Dat het lijkt alsof je jezelf voor de gek houdt.

Dat lijkt zo, omdat je het (nog) niet gewend bent. Dit gevoel gaat pas weg als het omslagpunt komt. Het omslagpunt is wanneer je meer tijd bezig bent met positief denken, dan met negatief denken.

Zie het als een weegschaal: Aan de ene kant zitten de negatieve gedachten. Ze zijn talrijk en zwaar. Pas als je genoeg positieve gedachten daar tegenover zet, komt de schaal in beweging: je positieve gedachten wegen dan zwaarder. Dat is het omslagpunt.

Vanaf dat moment is je leven al blijvend veranderd.

De kracht van herhaling

Door je continu bewust te zijn van de mogelijkheden, het positieve en het goede in elke situatie (en vooral ook in jezelf), begin je langzaam te veranderen.

Na een tijdje wordt het makkelijker om je hierop te concentreren en zul je merken dat je minder negatief gaat denken. Als je dat lang genoeg volhoudt dan kan het uiteindelijk bijna als vanzelf gaan.

Waar je vroeger een situatie negatief beoordeelde, denk je nu: “Wat kan ik hiervan leren?”. Waar je vroeger vol zat met zelfkritiek, denk je nu: “Wat kan ik wel? Wat doe ik wel goed? Waar ben ik trots op?”

Nogmaals de kracht van de herhaling

Het herhalen van positief denken is zo belangrijk dat ik het niet genoeg kan benadrukken.

Heel veel mensen willen wel beginnen met positief denken maar na een tijdje zakt het weg en dan stoppen ze ermee. Ze hadden verwacht dat het een stuk makkelijker zou gaan. Maar jij weet ook dat alle begin moeilijk kan zijn.

Er is er maar één die jouw leven kan veranderen

Dat ben jijzelf. Jarenlang positief denken heeft mijn leven ook veranderd. Het heeft mijn leven veel leuker, rijker en zinvoller gemaakt. En ik heb ook geleerd dat iedereen positief kan leren denken.

Iedereen heeft de kracht om een nieuw begin te maken met positief denken. Maar je moet het wel willen. Als die wil sterk genoeg is, dan gaat het je zeker lukken.

Word positiever

Negatief denken, stress en zorgen voorkomen dat je je goed voelt en geniet van je leven. Ze blokkeren je geluk en succes. Laat je stress los en voel je weer ontspannen en positief!

Astrid Leferink
Een innerlijke reis - Aanbieder Bewust Twente


Je reactie op deze blog is van harte welkom!

En vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!


Saskia Juijn

Saskia was tot 2020 coördinator van Bewust Achterhoek. Vanuit haar belangstelling voor persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en duurzaamheid deelt zij graag interessante informatie. Ook schrijft zij regelmatig over haar eigen ervaringen.

Reacties

Wilma te Paske 2016-07-30 09:20:38 Inderdaad: jezelf voorhouden: wat kan ik wel, wat doe ik goed' zijn goeie hulpvragen.
Ik heb er ook al eens iets over geschreven jaren geleden.. We zijn opgegroeid met 'niet' boodschappen:'je mag niet op het gras lopen'; 'je mag niet zonder jas naar buiten' enz
De mind raakt in de war van het woord 'niet' daarom slaan het woord gewoon over..
Dus duidelijke en positief gestelde opdrachten geven aan je mind, maakt dat je lichaam ook anders gaat reageren. Wees je bewust van je gedachten, dan kun je ze sturen
Dat vraagt wel veel oefening :-)
#spam##spam#wilmatepaske#spam#/positief-denken/

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...