Samen op weg naar een nieuwe maatschappij

Gefeliciteerd!

Jij bent ook een wegbereider. Jij helpt mee, misschien wel onbewust, aan het creëren van een nieuwe maatschappij. Een maatschappij die onze huidige maatschappij, van zo veel mogelijk bezit vergaren, van graaien, van maximale winst, van mega bonussen, van leven ten koste van anderen en van het geheel, gaat vervangen.

Dat geldt met name voor de professionals aangesloten bij Bewust Achterhoek. En voor de lezers van deze blog en de mensen die zich hebben geabonneerd op de nieuwsbrief van Bewust Achterhoek. Wij allemaal zijn geïnteresseerd in een ander soort leven. In doen wat goed is voor jezelf en ook voor de anderen, die niet bezig zijn met het plunderen van de aarde, maar juist met wat kan ik doen voor de aarde, voor mijn medemensen.

Doen met het bewustzijn dat wij één zijn van een groot geheel. Dat wij rentmeesters zijn van deze aarde en dat die door ons toedoen beter is, als wij de aarde verlaten, dan toen wij hier kwamen. Dat wij bewust en duurzaam bezig zijn.

Natuurlijk ook om geld te verdienen, maar niet als de banken ten koste van anderen. Of zoals de industrie dat doet door giftige producten te verkopen waardoor ze goedkoper produceren en meer behoefte creëren, zoals de levensmiddelen industrie en de farmaceutische bedrijven. 

Ik las zojuist dat de grote Duitse chemiefabrikanten de Europese Unie aanklagen, omdat wij voor elkaar hebben gekregen dat schadelijke insecticiden verboden worden teneinde met name de bijen te beschermen. Dat gaat ten koste van de winst van Bayer, BASF,  Syngenta omdat zij minder van hun gif kunnen verkopen dat de oorzaak is van massale sterfte onder insecten. En dus beginnen ze een rechtzaak tegen ons.

Zondag 3 april besteedde Tegenlicht in een uitzending aandacht aan deze nieuwe economie en hoe die momenteel al door diverse bedrijven en personen in de praktijk wordt gebracht. Het is de moeite waard om naar deze uitzending te kijken die de naam kreeg: Rendement van Geluk. Dit is de link naar de uitzending.

Er is ook een korte versie beschikbaar van 13 minuten:
 

 


Er was aansluitend een heel goed bezochte Tegenlicht Meet Up in Bredevoort, waar uitgebreid werd gesproken over de kansen en mogelijkheden. Bewust Achterhoek lijkt me een prachtige groep om ook bij elkaar te komen en hierover van gedachten te wisselen en elkaar te stimuleren nog bewuster om te gaan met ons leven in het kader van veel Rendement van Geluk.

Roy van de Geer
VitaalTotaal - Groenlo
 

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Reacties

femke 2016-04-25 11:50:50 Beste Roy,
bedankt voor het plaatsen van jou enthousiaste artikel! Je zegt: "Bewust Achterhoek lijkt me een prachtige groep om ook bij elkaar te komen en hierover van gedachten te wisselen en elkaar te stimuleren nog bewuster om te gaan met ons leven in het kader van veel Rendement van Geluk." Zelf merk ik dat ik blij wordt van de gedachte aan zoiets, en tegelijkertijd dat het mij door het "rendement van geld verdienen" en hoeveel tijd daar in gaat zitten, vaak lastig valt in te plannen. Maar als je iets concreets voorstelt, zal ik zeker navoelen en m'n agenda zo goed mogelijk plooien om erbij te kunnen zijn. Wat me erg aanspreekt in hoe je het brengt, is dat ik er echt iets in voel van gezamenlijkheid. Niet een bijeenkomst die gericht is op alleen jezelf, maar juist, wat kunnen/ willen we samen. Hiermee wijs ik ontwikkelingsmogelijkheden die alleen op jezelf gericht zijn absolúút niet af, maar soms is het ook fijn bezig te zijn, met anderen van gedachten te wisselen, over alleen maar het gemeenschappelijk belang . ( zonder dat dat ten koste van jezelf gaat natuurlijk). Ik ben benieuwd of er respons/actie volgt op je aanzet. Hartelijke groet, Femke

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...