Reizen vanuit hoger bewust zijn - van hoofd naar hart

Winny van Buuren leefde 52 jaar vooral rationeel. Het was dus best spannend voor haar om keuzes te gaan maken vanuit haar hart en gevoel. Toch deed ze dat in 2017. Het werd het jaar van bewustwording en verandering. Zij deelt graag haar ervaringen in deze blog.
 

Geïnspireerd door de Maya wijsheid heb ik vorig jaar mijn jaarprofiel opgevraagd. Volgens mijn jaarprofiel is mijn 52-ste verjaardag een bijzondere verjaardag: ‘Precies op je 52-ste verjaardag ervaar je dezelfde energie als op je geboortedag. Dit gebeurt maar één keer in de 52 jaar. Vanaf je 52-ste verjaardag ga je opnieuw de reis maken die je 52 jaar geleden bent begonnen. Het verschil nu met deze eerste reis is dat je deze nieuwe reis vanuit een hoger bewustzijn mag ervaren.'
 


 

Keuzes vanuit mijn hart

Vorig jaar januari ben ik 52 jaar geworden. 2017 was voor mij het jaar van bewustwording en verandering. Bewustwording van mijn gedragspatronen en mijn belemmerende overtuigingen. Het jaar waarin ik bewuste keuzes heb gemaakt vanuit mijn hart. HET jaar van de verandering. Van hoofd naar hart.

Bewust stilstaan

Als je net als ik 52 jaar vooral rationeel geleefd hebt, is het best spannend om keuzes te maken vanuit je hart en gevoel. Als ik terugkijk op bijzondere gebeurtenissen in mijn leven realiseer ik me nu dat deze keuzes zijn ontstaan door onbewust naar mijn gevoel te luisteren.

Toch moest ik eerst alles onderzoeken voordat ik uiteindelijk mijn besluit nam. Het uitzoeken van alle mogelijkheden en alle risico’s vond ik altijd een uitdaging. Of was het uitstel gedrag? Als ik nu een besluit moet nemen, neem ik daar ook de tijd voor. Niet om na te denken, maar om te voelen. Bewust stilstaan bij hoe bepaalde keuzes voelen.

De weg voorbereiden?

Volgens mijn ‘Maya’ profiel is mijn missie of roeping: ‘De weg voorbereiden’. De kernkwaliteiten om deze missie tot uitvoer te brengen zijn ‘moeiteloosheid’, ‘bezieling’, ‘openheid’ en ‘aandacht’.’

Op het moment dat ik dit las, viel het kwartje niet. De weg voorbereiden voor wie? En waar gaat deze weg naar toe dan? Bij de kernkwaliteiten ging ook niet gelijk een belletje rinkelen. Maar het zaadje was gepland en ging langzaam groeien…….

Het jaar van verandering

Terugkijkend op het afgelopen jaar realiseer ik me dat ik mezelf ben geworden. Wat een inzichten heb ik gekregen! De afgelopen 52 jaar heb ik de weg voorbereid naar mezelf. Het pad gelopen om te zijn wie ik ben.

En ik heb het mezelf knap moeilijk gemaakt. Heb zeker niet voor de kortste weg gekozen. Ben alle gevechten met mezelf en anderen aangegaan. Maar nu zie ik in dat deze weg nodig was om te komen waar ik ben.

De grootste les was, dat ik geduld moet hebben. Geduldig om alles op mijn pad te laten. En vooral genieten van de reis en het vinden van mezelf. De eerste stappen van deze mooie reis zijn gezet.

Moeiteloosheid ervaren

Mijn overtuiging was dat ik hard moest werken. Het moest moeite kosten voordat ik waardering van anderen verdiende. Deze overtuiging komt niet uit een traumatische ervaring. Mijn ouders waren altijd heel trots op me. Trots dat ik zo goed kan leren, trots op de functies die ik heb gehad.

Terugkijkend heb ik echt hard gewerkt om deze trots te verdienen. Vakken gestudeerd, functies gehad waar ik geen energie van kreeg en die soms bloed, zweet en tranen kosten. Nu steek ik mijn energie in dingen die ik leuk vind. In dingen die me moeiteloos afgaan. Het inspireren van mensen door het delen van mijn kennis en ervaring geeft me heel veel energie.

Mijn verhaal vanuit bezieling

Mijn ware ik heb ik niet aan veel mensen laten zien. Door het muurtje om me heen, kon ik me afsluiten voor de buitenwereld en mijn eigen gevoel. Ik was bang dat de golf van emoties en tranen me zou overvallen als ik me kwetsbaar opstelde. Voor veel mensen kwam ik hard en zakelijk over.

Nu ik dichter bij mijn gevoel sta, kom ik meer in contact met mezelf en mijn omgeving. Ik kan me kwetsbaar opstellen. Mijn verhaal vertellen met bevlogenheid en bezieling. Mensen raken door authentiek te zijn.

Open en eerlijk

Transparantie is één van mijn belangrijkste kernwaarden. Door open en eerlijk naar elkaar te zijn, blijf je integer naar de ander en jezelf.

Maar hoe eerlijk was ik naar mezelf? Niet echt! In het verleden heb ik dingen gedaan om een ander te plezieren. Dingen die niet bij mij horen.

Door eerlijk te zijn naar mezelf en de ander, verbetert de relatie en mijn eigenwaarde. Veel vaker voel ik aan waar mijn grens ligt en voel ik me vrij om deze grens uit te spreken naar een ander. Mijn ervaring is als je dit open en vanuit je gevoel vertelt, de ander jouw grens respecteert.

Aandacht voor mezelf

‘Alles wat je aandacht geeft groeit’. Mijn gedachten, vooral de negatieve, hebben mijn leven beïnvloedt.

Vertrouwen of eigenlijk wantrouwen was wel een ding voor mij. In mijn hoofd kon ik allerlei ramp scenario’s bedenken. Deze gedachten beïnvloedden mijn gedrag. Ik hield mensen op een afstand. En dacht dat ik niet knap genoeg was (intelligent en mooi) om mensen te boeien en aan me te binden.

Steeds minder geef ik aandacht aan mijn negatieve gedachten. Steeds meer geef ik aandacht aan hoe het voelt in mijn buik en hart. Ik heb aandacht voor mezelf.

Ik gun jou ook de reis naar jezelf vanuit een hoger bewustzijn. Sta bewust stil bij alles wat je op deze reis tegenkomt. Geniet van alles en iedereen die op jouw pad komt.

Je bent van harte welkom een reactie achter te laten op deze blog.

Winny van Buuren
3CCC-Coaching

P.s. Wil je samen met een groepje vriendinnen experimenteren en leren in het aangeven van grenzen en behoefte, klik dan hier voor meer informatie.


Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...