Overzicht verkooppunten groenten en fruit aan huis, in boerderijwinkels en op biologische markten in de Achterhoek - update!

Vorig voorjaar deed ik een oproep aan de nieuwsbrieflezers omdat ik een overzicht wilde maken van alle verkooppunten van groenten en fruit, liefst biologisch, in de Achterhoek. Verkooppunten anders dan de supermarkt of de natuurvoedingswinkel.

Ik eet namelijk zelf graag zoveel mogelijk biologische groenten uit de regio want het is lekker en gezond. En bovendien is het duurzaam. Zelfs de niet biologische groenten uit de Achterhoek zijn duurzamer dan de groenten die van ver komen.

Maar daarnaast vind ik het ook heel leuk om m'n groenten te kopen op een biologische markt of in een boerderijwinkel. En niet gewoon in een winkel waar de producten via de groothandel worden geleverd. Op die boerderij of markt ontmoet je de mensen die dag en nacht met hart en ziel werken aan mooie producten.

Ik vind het fijn om te weten dat de groenten en het fruit dat ik eet met veel liefde is geteeld. Dat proef je!
 


 

José Hartemink bood aan me te helpen en heeft heel veel telers uit de Achterhoek op een rijtje gezet door het internet af te struinen en rond te bellen. Dit heeft geleid tot een mooi overzicht dat we afgelopen september konden presenteren.

Inmiddels hebben we contact gelegd met alle ondernemers op de lijst en hen gevraagd of hun gegevens nog klopten. Dit heeft geresulteerd in een geupdate versie, die je hier kunt vinden.

Nog steeds beweren we niet dat het overzicht dat we gemaakt hebben van verkooppunten - van groenten aan huis, in boerderijwinkels en op biologische markten in de Achterhoek - compleet is. Of dat alle gegevens kloppen. Dus mist er een teler of verkooppunt op de lijst, of klopt de informatie niet, laat het weten, dan passen we het aan. Dankjewel!

Let op: het aanbod per verkooppunt kan erg verschillen! Sommige verkooppunten verkopen alleen de producten die ze zelf verbouwen, en dan vaak ook alleen tijdens het seizoen. Anderen kopen ook gewassen in bij collega-telers. Check dus vooraf de website!

Je vindt het overzicht - gerangschikt op plaatsnaam - hier.

De Kruudhof Pluktuin van Janneke en Theo Wagenaar in Halle en Lief Lekkerland van Willem Beekman in Lochem zijn ook aangesloten bij Bewust Achterhoek en zeker een bezoekje waard!

Eet smakelijk!


Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Reacties

José Hulsebosch 2017-04-15 10:23:16 Bedankt voor jullie hulp bij het vinden van biologisch groente en fruit.

Geweldig José Hulsebosch
Alan Fiering 2017-04-22 16:22:11 Ik heb mij net ingeschreven voor de nieuwsbrief en laat mij inspireren.
Saskia Juijn 2017-04-22 19:49:45 Dankjewel José voor je enthousiaste reactie!
En Alain, leuk dat je mee gaat lezen. We hopen dat je de nieuwsbrieven inspirerend zult vinden.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...