Overzicht van lokaal en duurzaam geteelde groenten en fruit in de Achterhoek

Je vindt het overzicht - gerangschikt op plaatsnaam - hier.

Afgelopen jaar hebben we een overzicht gemaakt van alle verkooppunten van groenten en fruit, liefst biologisch, in de Achterhoek. Verkooppunten anders dan de supermarkt of de natuur-voedingswinkel.

Ik eet namelijk zelf graag zoveel mogelijk biologische groenten uit de regio want het is lekker en gezond. En bovendien is het duurzaam. Zelfs de niet biologische groenten uit de Achterhoek zijn duurzamer dan de groenten die van ver komen.
 


 

Geteeld met veel liefde, dat proef je!

Daarnaast vind ik het ook heel leuk om m'n groenten te kopen op een biologische markt of in een boerderijwinkel. Op die boerderij of markt ontmoet je de mensen die dag en nacht met hart en ziel werken aan mooie producten. De groenten en het fruit zijn met veel liefde is geteeld. Dat proef je!

Je vindt het overzicht - gerangschikt op plaatsnaam - hier.

Dit overzicht van verkooppunten - van groenten aan huis, in boerderijwinkels en op biologische markten in de Achterhoek - is gecheckt en dubbel gecheckt maar het is mogelijk dat dingen niet kloppen of zijn veranderd. Dus mist er een teler of verkooppunt op de lijst, of klopt de informatie niet, laat het weten, dan passen we het aan. Dankjewel!

Let op: het aanbod per verkooppunt kan erg verschillen! Sommige verkooppunten verkopen alleen de producten die ze zelf verbouwen, en dan vaak ook alleen tijdens het seizoen. Anderen kopen ook gewassen in bij collega-telers. Check dus vooraf de website!

De Kruudhof Pluktuin van Janneke en Theo Wagenaar in Halle en Lief Lekkerland van Willem Beekman in Lochem zijn ook aangesloten bij Bewust Achterhoek en zeker een bezoekje waard!

Eet smakelijk!
 

Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...