Over een zoektocht naar genezing van een ongeneeslijke ziekte

Gisteravond was de aangrijpende documentaire 'Retour Hemel' op tv. Over Mark Bos die de diagnose prostaatkanker met uitzaaiingen in de botten krijgt als hij 46 is. 

Volgens de artsen is er geen kans meer op genezing, dus Bos gaat zelf op zoek. Van zijn zoektocht maakte hij een documentaire: Retour Hemel.

Bos is niet alleen de hoofdpersoon van zijn film, maar ook de cameraman. Bang om zijn emoties te tonen is hij niet. Hierdoor kom je dichtbij het leven en de strijd van een kankerpatiënt.

Mooi in deze documentaire is dat de zoektocht van Mark zowel de reguliere aanpak van kanker als die van alternatieven genezers belicht. Helaas doen zowel de artsen als de alternatief genezers hem beloftes die niet waargemaakt kunnen worden.

De camera wordt ook mee op reis genomen. Tijdens zijn reizen daagt Bos zichzelf uit met sport en extreme kou. Zijn zoektocht brengt hem uiteindelijk samen met Wim Hof, beter bekend als The Iceman. Door concentratie en meditatie is hij in staat zijn afweerreactie te sturen. Dit maakt mogelijk dat hij tegen de ergste kou kan. Na getraind te hebben met The Iceman wil Bos de bijna zesduizend metershoge Kilimanjaro in Afrika beklimmen in enkel een korte broek met schoenen en zonder zuurstof. 

Bekijk hier de documentaire.

 

Reacties

Aurinka 2015-02-26 13:43:18 Gehuild! Bemoedigd. Balans. Gehuild.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...