Mijn week in Marrakesh - Wat een cadeau!

Een paar maanden geleden boekte ik zomaar een coachingsreis naar Marrakesh. Nou ja, helemaal zomaar was dat natuurlijk niet. Het werd een onvergetelijke week. Wat een cadeau was deze reis! Op de dag na terugkomst schreef ik over mijn ervaringen.
 

Gisteravond laat ben ik teruggekomen uit Marrakesh. Ik ben een week weg geweest met een coachingsreis van en met Diana Bergsma van Spirituele Vakantiereizen.

Diana had gezegd dat het slim was om de dag na aankomst niets te plannen. En ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Want wat een ervaring was deze week. En wat is de overgang naar het druilerige Nederland groot. 
 


 

Ik voel melancholie als ik terugdenk aan die heerlijke warmte en zon, de zoete geuren, het zalige eten, de fijne kamer in het hotel, de leuke contacten met het Marokkaanse personeel - met handen en voeten, want wij spraken maar een paar woorden Frans. En ik denk terug aan het fijne gezelschap van Diana en de groep. Wat voelde ik me veilig en geborgen afgelopen week. En wat een lol hebben we ook gehad met elkaar.

Natuurlijk is het fijn man en kind hier weer in de armen te sluiten. Maar ik heb nog even geen zin in mails en telefoontjes en afspraken. Ik blijf het liefst nog even in deze cocon van rust.

Want dat ervaar ik vooral na deze week. Een gevoel van rust. Ik voel me heel dicht bij mezelf. Voel precies waar ik behoefte aan heb. En geef gemakkelijker mijn grenzen aan. Ik voel me vrij en dat gevoel wil ik heel graag vasthouden.

De reden dat ik deze reis boekte was dat ik veel stress ervaarde. En ik had een punt bereikt dat ik er echt iets aan wilde doen. Ik was namelijk vaak moe, had ellenlange to-do lijsten. Ik was vaak gefrustreerd over wat ik niet had gedaan en allemaal nog wilde doen. Ik ben intelligent en ambitieus, en heb veel ideeën, die ik het liefst meteen wil uitvoeren.

Eigenlijk liep ik altijd voor mezelf uit. Ik stond altijd ‘aan’, was snel, reageerde meteen. Ik piekerde veel, de gedachten vlogen door mijn hoofd, en ik was regelmatig aan het wikken en wegen. Ik kon ook geen nee zeggen. Ik word er weer moe van als ik het zo opschrijf…
 


 

Gelukkig heb ik afgelopen week veel geleerd over wat ik kan doen - en laten - om rust te ervaren, m’n grenzen aan te geven en me vrij te voelen. Ik heb weer kunnen oefenen met gronden en het energetisch innemen van mijn eigen ruimte. Ik merkte meteen het effect daarvan toen we in de Souks in Marrakesh liepen, waar er, zodra je je oog op iets laat vallen, een mannetje naast je staat. Mijn ‘no, thank you’ werd geaccepteerd, ze lieten me met rust.

Ik heb ook ontdekt dat dat kleine meisje in mij, net als vroeger, nog steeds bezig is overal de harmonie te bewaren en dingen op te lossen. Maar dat is een oud patroon. Ik ben nu volwassen, ik heb de regie en hoef me daar niet meer mee bezig te houden. Dat inzicht zorgt voor opluchting. Ik weet nu beter hoe ik in (werk)contacten en binnen mijn gezin op een liefdevolle manier mijn grenzen kan aangeven.

Al na twee dagen verblijf in het serene resort, ver weg van de drukte van de stad Marrakesh, voelde ik me rustig en kalm. Ik heb toen ervaren dat ik in die ontspannen staat precies weet hoe het zit en wat ik verlang. En weet ik even niet hoe het zit dan is er geen gepieker maar vertrouwen dat het antwoord wel komt.

Dat heerlijke vredige gevoel wil ik bij me houden. En daar zal ik iets voor moeten doen. Want de 'oude' manier is hardnekkig. Mijn focus voor de komende maanden is daarom ontspanning. Ik ga ervoor zorgen dat ik niet meer altijd ‘aan’ sta. Ik gooi mijn dagindeling helemaal om. Ik ga regelmaat en rust inbouwen en meer ruimte maken voor ontspanning. Ik heb mijn yoga docent al ge-appt dat ze me iedere dag gaat zien.

Gedurende de afgelopen week met Diana is er echt iets veranderd in mij, in heel positieve zin. Het voelt alsof er geen weg meer terug is. Er heeft werkelijk een transformatie plaatsgevonden. Ik ben heel blij dat ik mijzelf deze week heb gegund. Wat een cadeau!
 

Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs, nog veel meer interessante informatie én de actuele agenda!

Reacties

Jacqueline 2017-02-28 09:03:08 Klinkt goed. Top gedaan Saskia. Nu vol houden.
Herma 2017-02-28 10:04:37 well done Saskia! wat mooi dat het je dit heeft opgeleverd.
Tonny 2017-02-28 12:48:52 Mooie ervaring Saskia!
Jolanda Baan 2017-02-28 13:11:55 Wat een mooie waardevolle reis. Wat fijn dat je dit jezelf hebt gegund en dat je kunt voelen wat rust en ontspanning kan betekenen in je leven.
gerdy 2017-02-28 16:12:43 Ik ben reuze blij voor je. Hier gaat het om. Je kunt er de rest van je leven mee verder en op teren.
Love you
Gerdy
Wilma 2017-02-28 19:23:31 Mooi Saskia! .En wat zo'n investering in jezelf je dan oplevert..!
Weer een stap verder in je ontwikkeling, zoals je er al zoveel gezet hebt en ongetwijfeld nog zetten zult.
Wilma
Pieternel 2017-02-28 19:31:34 Dankjewel Saskia, voor het delen van deze persoonlijke ervaringen, zo open en echt.
Inspirerend ook om te lezen dat helpt mij ook om goed voor mezelf te zorgen in grenzen aan geven en ``zijn``.
Lieve groet, Pieternel
Saskia Juijn 2017-03-01 14:32:27 Dankjulliewel allemaal, voor jullie lieve reacties!
Anneke 2017-03-01 15:03:25 Mooi Saskia. Het klinkt goed!
Marinda van Hierden 2017-03-01 23:42:37 Jouw verhaal vol balans en verbinding. Mooi!
Winny 2017-03-04 14:29:41 Wat een mooie en inspirerende ervaring, Saskia. Ik herken veel in jouw verhaal. Wens je veel ontspanning!
Saskia Juijn 2017-03-06 11:18:41 Dankjewel ook, Marinda en Winny, voor jullie reacties.
Ik denk nog vaak terug. Als je zo ver van huis bent op een mooie en verzorgde locatie is het niet moeilijk ontspannen te zijn. Eenmaal weer thuis de afgelopen weken was de balans soms wel weer even zoek.
Toch lukt het me steeds beter om de ontspanning weer terug te pakken. En het ratelen in mijn hoofd te kalmeren. Heel prettig voor mezelf om dit te constateren. De reis heeft me veel gebracht.
Karin Meerman 2017-03-13 09:50:50 Wat een prachtige reis, bedankt dat we in jouw verhaal even mee mochten kijken en voelen. Hartelijke groet, Karin

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...