Meer gezondheid in je gezin door het hervinden van de balans

 

Anneke Stuij is natuurgeneeskundig therapeut en aanbieder bij Bewust Achterhoek. Vanuit haar praktijk in Lochem helpt Anneke kinderen van 0-12 jaar en hun moeders om de balans te hervinden. Anneke kan helpen met massage, Reconnective Healing® en advies. 

Via Anneke's website kun je je aanmelden voor het gratis e-book 'In 7 stappen naar meer gezondheid in je gezin'. ​Het e-book is het lezen meer dan waard. Anneke deelt haar eigen ervaringen en geeft veel tips voor moeder en kind om in balans te komen en blijven.

Hierbij alvast een voorproefje uit haar e-book en de link om het aan te vragen.


 

Meer gezondheid in je gezin

Als oude mensen op hun leven terugkijken, is hun werk meestal niet het belangrijkste. Gezondheid, familieleven en de contacten met de naasten staan dan op de eerste plaats. De basis voor een goede familieband ligt in de eerste levensjaren. In de balans van het gezin. Als ze spijt voelen, dan is dat meestal omdat ze vinden dat ze te weinig genoten hebben van de gelukkige perioden in hun leven en van hun gezonde jaren. 

....

Als kinderen opgroeien in de wetenschap dat ze zelf veel kunnen doen om zich gelukkig te voelen, dan wordt het een tweede natuur voor hen, net zo gewoon als ademhalen. Iets dat ze de rest van hun leven kunnen gebruiken wanneer het hen van pas komt. Als zij weten hoe zij zich “gezond” kunnen houden, groeien zij op tot gezonde volwassenen en wordt onze wereld in de toekomst gezonder en mooier voor ons allen.

"It is easier to build up a strong child than to repair an adult"

(Frederick Douglas) 
 


 

Stap 5 – Wat jij zelf kunt doen voor je kind

Als het met je kind niet goed gaat 

De combinatie van je gezin met je eigen activiteiten is al topsport, maar hoe doe je dat als het met je kind niet goed gaat? Als je kind vaak boos, bang, verdrietig, gevoelig of van slag is door wat hij of zij ziet, hoort en meemaakt?

Of als je kind iets naars heeft meegemaakt, onzeker is of telkens met buikpijn naar school gaat? Voel je je hulpeloos en zit je dan met je handen in het haar?

Er wordt veel gevraagd van kinderen in deze tijd. Kinderen hebben een druk programma met school, clubs, sporten en huiswerk.

Hoe gaat je kind om met school? Ervaart jouw kind een prestatiedruk? Gaat het met plezier en gemak om met de andere kinderen in de klas en met de lessen? Als dat niet het geval is, hoe merk je dat dan aan je kind?

Irritaties en onzekerheden zijn niet erg, ze horen bij het leven, maar als je een patroon herkent, als het telkens terugkomt, praat er dan over met het kind, met je partner, met de leraar, of met andere mensen die je kind goed kennen. En ga naar de huisarts als je je zorgen maakt over de gezondheid.

Durf ook eerlijk naar jezelf te kijken. Kinderen spiegelen zich aan je, ze nemen meer van je over door je voorbeeld dan door wat je tegen hen zegt.

Kinderen hebben veel veerkracht. Je ziet dat aan de manier waarop ze opstaan als ze gevallen zijn. Dat gebeurt razendsnel, ze zijn de schrik snel kwijt en zijn het voorval zo weer vergeten. Dat doen wij hen als volwassenen niet na. 
 

Observeer je kind

Je hebt je kind als moeder vanaf de conceptie bij je gedragen. Vertrouw erop dat je de energie van je kind kent en dat je kind jou kent. Vertrouw op jezelf als ouder, dan sta je sterker in je schoenen in je moederrol. Je kind voelt dat aan. Je kind is niet voor niets bij jou terecht gekomen.

Vertrouw erop dat je kind wijs en intelligent is, dat geldt zelfs voor een baby. Een kind moet nog veel leren, maar het is veel meer dan iemand met een jong lichaam die op nul begint.

Je kunt het ook omdraaien en beseffen dat een kind een wijze ziel is met een jong lichaam. Jij kunt veel van je kind leren door goed naar je kind te luisteren en te kijken. Wat je in je kind ziet, representeert datgene wat binnenin je kind leeft. 

 

Wil je alles lezen over wat jij kunt doen voor je kind en over de andere stappen op weg naar meer gezondheid in je gezin? Vraag hier het gratis e-book aan.

Anneke Stuij - Praktijk Anneke Stuij


Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!
 

Anneke Stuij

Anneke Stuij is van oorsprong fysiotherapeut. Ze heeft altijd gewerkt vanuit een holistische visie: lichaam en geest zijn één, healing komt van binnenuit en gaat veel verder dan behandeling van symptomen. Ze werkt al tientallen jaren als ontspanningstherapeut met kinderen en volwassenen met een combinatie van reguliere en holistische methodes. Anneke schrijft regelmatig over haar ervaringen vanuit haar praktijk.

Reacties

Rolien Zwierenberg 2015-12-29 19:03:52 Hallo Anneke,
Graag wil ik het e-book van je lezen. Lijkt me erg leerzaam.
Vriendelijke groet,
Rolien Zwierenberg
Saskia Juijn 2016-02-25 11:07:23 Dankjewel voor je enthousiasme over het e-book van Anneke, Rolien! Anneke heeft inmiddels je gegevens en zal je het e-book toesturen. Veel leesplezier!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...