Maak een ta-daa lijst - veel leuker dan een to-do lijst!

Toen ik terug was, na een heerlijke en ontspannen week in Marrakesh, vloog het me al snel weer aan. Want wat is er veel dat ik wil doen. En sommige dingen 'moeten' ook gewoon.

Met een huis, tuin, gezin, katten en kippen is er altijd wel een taak of klusje te doen. Vaak leuk, maar soms ook gewoon noodzaak.

Ik ben altijd iemand geweest die graag lijstjes maakt. Voor de boodschappen, dingen in en rondom huis, boeken die ik nog wil lezen. Dingen die ik ooit nog wil zien of doen. Enzovoort.

Sommige lijstjes zijn heel lang. En dat zijn ze al een hele tijd. De gedachte kwam in me op om ze gewoon ongezien weg te gooien. Want ik weet eigenlijk niet eens wat er allemaal op staat.

Maar ja, lijstje of geen lijstje, veel taken en klussen blijven! En dus dacht ik na over hoe het weer leuk kon worden.
 


 

Ik wist het ineens. Een ta-daaa lijst is leuk! Ik schrijf niet op wat ik nog wil doen. Nee, ik schrijf juist op wat ik al wel heb gedaan!

Dus nu hangt er op de keukendeur een vel papier met klusjes die ik nog wilde doen, en nu heb gedaan. Zoals dat rekje, dat we in de kerstvakantie bij Ikea kochten, ophangen in de douche. Of een afspraak maken om alle verzekeringen eens na te lopen. De waterkoker ontkalken, is inmiddels ook gedaan. Dat soort dingen.

En zo af en toe bekijk ik mijn langzaam groeiende ta-daa lijst even. En geniet ik van wat ik wèl gedaan heb. Ta-daaa!

(Het idee van een ta-daa lijst is afkomstig uit het boek 'Getting things done' van David Allen.)
 

Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek
 

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs, nog veel meer interessante informatie én de actuele agenda!

Reacties

maria 2017-04-01 21:31:07 Prima idee om direct na te volgen;ik werd gelijk enthousiast!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...