Luister naar mooie muziek en word meer jezelf

We kennen het allemaal wel. Dat bepaalde muziek onze gevoelstoestand kan veranderen of versterken. Dat, als je een vrolijk lied hoort terwijl je in een wat sombere stemming bent, je gevoel ineens kan omslaan naar een gevoel van lichtheid en vrolijkheid.

Of dat je al dagen rondloopt met het onbestemde gevoel van vastzittend verdriet. En dat met het horen van, bijvoorbeeld, melancholisch gestemde muziek dit verlies loskomt en kan gaan stromen.

Dat muziek invloed heeft op ons systeem is een understatement. Maar hoe werkt dat nu energetisch? En hoe kan muziek ons helpen met het helen van bepaalde aspecten in onszelf? Of beter gezegd, hoe kan muziek ons helpen om meer van onze ware essentie te herinneren?

Het is inmiddels geen geheim meer dat alles bestaat uit energie. Voorwerpen die we kunnen vastpakken, maar ook de meer vluchtige vormen zoals lucht en licht, bestaan uit energie. Dat geldt ook voor ons als mens. We hebben een lichaam wat bestaat uit energie in een wat meer verdichte vorm. Maar ook zaken als emoties, gevoelens, intuïtie, gedachtes, uitstraling, je aura zijn energieën waaruit we bestaan. Deze manifesteren zich in een meer vluchtige vorm.

Er is een natuurkundig principe dat zegt dat energie en trilling elkaars synoniem zijn. Dus trilling is energie en energie is trilling.

Of het nu gaat om een voorwerp of licht, alles trilt. Een vast voorwerp trilt wat minder snel dan een vluchtige energie zoals licht. Dat geldt dus ook voor ons energiesysteem als geheel. Je zou je kunnen voorstellen dat wij bestaan uit een set van een heleboel verschillende trillingen en dat jouw ware essentie (dat wie je in werkelijk bent) bestaat uit een set met oorspronkelijke trillingen, de zogenaamde blauwdruktrillingen.

Een deel van deze blauwdruktrillingen kunnen gewoon vrij trillen. Deze manifesteren zich vaak als de kwaliteiten en kerneigenschappen die jij op dit moment leeft in je leven. Dan is er ook een gedeelte van deze blauwdruk, van jouw ware essentie, die jij nog niet leeft. Een deel wat nog onbewust is. Deze blauwdruktrillingen staan als het ware op een laag pitje en trillen heel zachtjes. Ze zijn niet zichtbaar.

Dat deze trillingen op een laag pitje staan komt door situaties die je hebt meegemaakt in dit en in vorige levens. Deze situaties hebben er voor gezorgd dat jij je uiteindelijk anders bent gaan gedragen dan je in werkelijkheid bent vanuit aanpassing en overleving. Het kan gaan om momenten dat je enorm bent gekwetst of angst hebt ervaren.

Maar bijvoorbeeld ook al je conditioneringen die je in de loop van de tijd hebt aangenomen hebben hiervoor gezorgd. Je zou je hierbij het beeld kunnen voorstellen dat al deze ervaringen er voor hebben gezorgd dat dit deel van je blauwdruktrillingen onder een dikke laag stof zijn gekomen waardoor je totale pallet van oorspronkelijke trillingen enigszins vervormd wordt weergegeven.

Muziek kan je helpen dit te herstellen.

Muziek of klank in het algemeen is trilling. Afhankelijk van de muziek die je luistert kunnen er in muziek trillingen zitten die overeenkomen met één of meerdere blauwdruktrillingen die bij jou op een laag pitje staan. Op dat moment zullen deze trillingen in jou een soort van 'gelift' worden door de trillingen in de muziek. Met een wat moeilijkere term gezegd, je resoneert op de trilling in de muziek. Je zou kunnen zeggen dat daardoor je trillingen die op een laag pitje staan wakker geschud worden.

Tijdens het wakker schudden zal dit eerst die dikke laag stof doen opwaaien. Met andere woorden, al die diep opgeslagen pijn, andere emoties en conditioneringen komen eerst aan de oppervlakte en vragen om jouw aandacht. Dat is wat je ervaart in het voorbeeld van het laten gaan en stromen van het verdriet bij het horen van bepaalde muziek. 

Als jij er voor kiest om deze emoties, die bestaan uit vervormingen van wie jij werkelijk bent, op te ruimen door ze de aandacht te geven waar ze om vragen, komt er uiteindelijk ruimte. Door deze ontstane ruimte kunnen die verborgen blauwdruktrillingen volledig vrij gaan trillen en worden ze zichtbaar aan de oppervlakte. Je ontdekt daarbij nieuwe delen van jezelf. Nieuwe kwaliteiten, talenten en eigenschappen waarvan jij niet had gedacht dat je ze had. Op zo'n moment herinner je dus meer van wie je bent.

Muziek en klank als instrument om jezelf te helen, je oorspronkelijke zelf te herinneren. Hoe mooi is het dus om jezelf regelmatig te trakteren op het luisteren van mooie muziek en klanken die jouw aanspreken. Voel en geniet en geef jezelf op deze manier de kans om meer van jouw ware zelf aan de oppervlakte te laten komen.

En mocht jij het bovenstaande graag willen ervaren, relaxed liggend op een matje in de helende setting van een workshop, dan is wellicht één van mijn helende muzikale reizen iets voor jou. Meer info hierover vind je in de agenda van Bewust Achterhoek en op mijn eigen website. Opgave kan per mail via info AT innerpeace-nu DOT nl.

Je bent van harte welkom!

Warme groet,

Guy Andreoli 

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...