Kom weer in je kracht na misbruik of onderdrukking

Een paar maanden geleden schreef ik een blog over ‘Seksueel Misbruik en mijn innerlijke kracht’. Lees hier de blog. Door de reacties van de lezers besefte ik dat ik deze specifieke doelgroep zou kunnen helpen door mijn werk als coach/trainer maar vooral ook door mijn eigen ervaringen op dit gebied.

Wanneer vrouwen met misbruik te maken hebben gehad, of dat nu seksueel, emotioneel, geestelijk of lichamelijk misbruik is, hebben zij vaak één ding weggegeven of verloren en dat is hun innerlijk kracht. Deze kracht is nog wel te voelen maar ze weten niet (meer) hoe ze bij die kracht kunnen komen of zelfs ten goede kunnen gebruiken.

Ik herken deze fasen bij mijzelf, vooral door jaren achter elkaar te analyseren hoe het bij mij en mijn cliënten, die ik in de loop van de jaren gecoached heb, gegaan is. Ik voel feilloos aan waar deze vrouwen mee zitten. Ik zie hun ‘verborgen’ kracht gekoppeld aan het gebrek aan vertrouwen in zichzelf en in hun omgeving. Ook zie ik de enorme behoefte om gezien te worden om zo stralend hun eigen plek in te kunnen nemen. Zo is de “Jouw Innerlijke Kracht’ dag ontstaan. 

Eeuwenlang zijn vrouwen onderdrukt geweest en niet gezien in hun werkelijke kracht. Het was vooral de mannelijke stroom die het leven domineerde. Die onderdrukking heeft diepe sporen achtergelaten in het onderbewuste. Veel vrouwen voelen dat het nu de tijd is om hun plaats weer in te nemen. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor het welzijn van onze aarde.

Om dat te kunnen doen is het belangrijk om eerst de weg naar jezelf terug te vinden

Samen op pad, samen delen, elkaars kracht zien en voelen. De energie in een groep met vrouwen, die met misbruik te maken hebben gehad, voelt als veilig. Vrouwen helpen daardoor zichzelf en elkaar. Het heeft me ontroerd om te zien wat een enorm positief effect de eerste “Jouw Innerlijke Kracht” dag had. Dat heeft me doen besluiten om met deze speciale dag door te gaan. 

In één dag je innerlijke kracht terug?

Iets dat jarenlang is verdrongen komt niet in één dag weer terug. Vandaar dat ik specifieke themadagen organiseer, als uitwerking van hetgeen op de “Innerlijke Kracht dag” aan de orde komt.

Op 29 november is er weer een ‘Jouw Innerlijke Kracht’ dag. Hoe meer vrouwen ik kan helpen weer (blijvend) in hun kracht terug te komen, des te meer lever ik een bijdrage aan het innerlijk welzijn van de vrouw, maar ook aan het welzijn van hun omgeving. 

Alles is erop gericht om jou het mooie in jezelf weer te gaan laten zien. Dat is een enorm cadeau aan jezelf en aan de wereld 

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op mijn website.

 Karina Stelloo - Coachingspraktijk Close2Nature

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...