Klassieke Homeopathie: Wat is het en hoe werkt het?

Je hebt vast wel eens gehoord over homeopathie of hier mee te maken gehad. Wilma Gaasbeek, klassiek homeopaat voor dieren, en aangesloten bij Bewust Achterhoek, legt graag uit wat homeopathie is. En bij welke klachten je het kunt inzetten. Zowel voor mens als dier.
 


 

Homeopathie versterkt je zelfherstellend vermogen

Als iets ons ziek maakt of uit balans brengt, blijken we van nature een zelfherstellend vermogen te hebben. Dit zelfgenezend vermogen is bijvoorbeeld te zien bij het genezen van een wondje. Wie doet dit? Wie stuurt dit aan? Wie maakt het weer dicht? Wie zorgt er voor dat dit onzichtbaar weer geneest? We kunnen dan op eigen kracht weer beter worden. Dit is het zelfherstellend vermogen.

Door omstandigheden kan het zelfherstellend vermogen uit balans zijn en kan men ziek worden. Denk aan oververmoeidheid, lichamelijk ongemak, te weinig slaap, te weinig jezelf kunnen zijn, te hoge eisen, teveel hooi op de vork, teleurstelling, verdriet, angst, spanning, onevenwichtige voeding. Met klassieke homeopathie kun je dit zelfherstellend vermogen versterken.

Niet alle natuurlijke middelen zijn homeopatisch

Er wordt nog wel eens gedacht dat alle middelen op natuurlijke basis homeopathische middelen zijn. Iets is pas homeopathisch als de stof verdund en geschud is, het zogenaamde potentiĆ«ren. Bij de drogist of reformhuis staat er dan bijvoorbeeld D6 achter de naam van het middel, dan is het homeopathisch.

Klassieke homeopaten gebruiken veel grotere verdunningen waardoor ze ook veel sterker werken. Hoe meer verdund hoe sterker de werking. De D4, D6 middelen zijn door fabrikanten op de markt gebracht als vorm voor zelfmedicatie en bedoeld voor een breed publiek. Er wordt niet individueel voorgeschreven.

Homeopaat kijkt ook naar onderliggende oorzaak van de klacht

Een klassiek homeopaat kijkt individueel en kijkt, naast de acute klacht waar men voor komt, ook naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Naar het proces waarom er een klacht is ontstaan. Daar wordt op voorgeschreven en de hompeopaat schrijft natuurlijke middelen voor die verdund en geschud zijn en veel sterker dan de D4 of D6.

Een klassiek homeopaat heeft een opleiding gevolgd van 5 jaar op HBO niveau waardoor hij/zij in staat is de klachten bij zowel mens als dier te behandelen en te begeleiden.

Homeopathie ook inzetbaar bij dieren

Klassieke homeopathie is ook goed inzetbaar bij dieren. Dieren hebben ook een zelfherstellend vermogen. De veterinaire homeopaten hebben een aparte opleiding gevolgd waarin naast homeopathie ook gedrag en ziektes van dieren aan bod komen.

Homeopathie bij dieren kun je inzetten op acute klachten zoals bijvoorbeeld schrik bij vuurwerk of verstuiking en dergelijke. Maar het is ook heel goed inzetbaar op chronische klachten zoals auto-immuun ziekten, artrose enzovoort. Als een dier al medicatie heeft van de dierenarts is het heel goed mogelijk om tegelijkertijd homeopathie in te zetten zodat de eventuele medicatie op termijn gestopt kan worden, of in een lagere dosis nodig is, waardoor het minder schadelijk is voor het lichaam.

In dit artikel hoop ik dat ik duidelijk gemaakt heb wat klassieke homeopathie in grote lijnen inhoudt. Wil je meer informatie kijk dan verder op mijn website of neem contact met me op.

Wilma Gaasbeek
Gaasbeekhuys - Klassieke homeopathie voor dieren
www.gaasbeekhuys.nl
info AT gaasbeekhuys DOT nl


Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...