Je happy voelen is een keuze!

Je happy voelen is een keuze!

Als je dit nu leest dan is er kennelijk iets in jou wat door deze uitspraak is getriggerd. En wat je nieuwsgierig heeft gemaakt.
 


 

Tegelijkertijd is de kans erg groot dat er in jou allerlei stemmetjes zijn die zeggen:  “Jaja zal wel...”. En: "Daar heb je er weer één met een roze bril”. ”t Leven is niet alleen maar leuk hoor, leven is hard werken, het is hard aanpoten om je gelukkig te voelen!”.

Hele logische stemmetjes zijn dit. En daar zit hem ook het punt: je logica. Jouw ratio is opgebouwd uit ervaringen en inprentingen vanuit het verleden. Jouw ratio is een computerprogramma waarvan alle regels gebaseerd zijn op het verleden. Gevormd door dingen die je hebt meegemaakt. Maar ook door de uitspraken en waarheden van anderen, die je met de paplepel zijn ingegoten. En die jij als jouw waarheid hebt aangenomen.
 


 

Jouw ratio is niets anders dan herhalingen vanuit het verleden. Soms een beetje creatief hervormd, waardoor ze anders lijken, maar in de basis toch hetzelfde zijn. Voornamelijk leven vanuit je ratio betekent daarmee automatisch dat er niet veel in jouw ervaringen zal veranderen. Het zal zich grotendeels herhalen, keer op keer. Dit is immers toch hoe het is.  Of kan het anders?

Hoe doe je dat, kiezen om je happy te voelen?

Okay, dat zal allemaal wel, denk je misschien. Maar hoe doe je dat dan, kiezen om je happy te voelen?

Ah, dat is het hem nu net. Dit is namelijk de stem van hetzelfde ratio welke aanknopingspunten zoekt die logisch zouden moeten zijn. In de zin van: als ik dit doe dan gebeurt er dat. If then else, in computertaal. Het antwoord in hoe je het doet ga je dus niet vinden in het bestaande computerprogramma! 

Maar hoe dan wel denk je dan wellicht? Okay, toch maar even een poging doen om je ratio aan te spreken. Je computerprogramma veranderen doe je door het creëren van nieuwe ervaringen.

Hoe creëer je dan nieuwe ervaringen? Door te kiezen en handelen vanuit je gevoel, vanuit je hart, je intuïtie. Dus door ervoor te kiezen te luisteren naar je hartenstem. En je ratio daarin ondergeschikt te maken. Of beter gezegd, je ratio ten dienste te stellen van die hartenstem.
 


 

Prima, zou je zeggen, de vraag blijft hetzelfde. Hoe doe ik dat dan? Okay, nu toch maar een doe lijstje dan. 

Een doe-lijstje voor meer geluk

1. Als eerste is het mooi om een start te maken met om je heen te kijken en die dingen te zien in je leven waar jij happy mee bent. Waarvan je geniet en blij van wordt. En je kunt daar, als je wilt, een lijstje van maken. Hoe klein dan ook, schrijf ze gewoon eens op.

2. De volgende stap is dat je meer tijd gaat besteden om je te verbinden met die dingen die er al zijn, die dingen waar je al happy mee bent. Er is namelijk een natuurkundige wet die zegt dat elke oorzaak een gevolg heeft en andersom. Anders gezegd, dat wat je uitzendt met je gedachten, gevoel, wat je zegt en wat je doet, is wat je uiteindelijk ook aantrekt en ontvangt.

Als je lekker chagrijnig zit te zijn op je werk, of ontevreden door die supermarkt loopt, zal je niet gauw allerlei vrolijke blikken en glimlachen van anderen ontvangen toch? Kortom, door je focus meer te verschuiven naar de dingen in je leven waar je happy mee bent, verbind je je automatisch meer met het geluksgevoel. En denk je positievere gedachten.

Als je tijd besteed aan jezelf om je dit gevoel van geluk te geven - en dat is dus een beslissing! - hoe klein en kort dan ook, dan zend je geluk uit. Dat wat je uitzendt ontvang je. Dat betekent dat je vanzelf meer dingen op je pad gaat krijgen om je blij over te voelen. 

Ah, ik hoor 't al. Daar komt dat stemmetje: ”Dat kan toch nooit zo simpel zijn?". Logische gedachte, maar waarom? Nou, omdat het ratio gewend is om het ingewikkeld te maken. Gewoon omdat het daar nu eenmaal heel erg goed in is.

Maar werkelijk... Het is dus simpel. Probeer het maar eens uit. Het gaat immers om de ervaring, jouw ervaring.
 


 

3. Wat je vervolgens kunt doen om dit nog verder uit te breiden is om nog eens een lijst te maken. Nu van de dingen die je leuk vindt om te doen en blij van wordt. Waarbij je ook eens kijkt met je hart naar je verleden.

Wat in het verleden heeft je blij gemaakt, op vorige werkplekken maar ook in de rest van je leven? En kijk vooral ook eens naar je kindertijd. 

Daarnaast is er eveneens ook het kijken naar de dingen die je nog nooit hebt gedaan, maar altijd al heel graag heb willen doen en ervaren. By the way, misschien zit bij dit alles ook wel het NIETS doen, het lanterfanten, alleen maar 'zijn'. Dus meer vrije tijd en wat minder werken (oeps…).
 

 

Maak tijd voor dingen waar je blij van wordt!

En als je dan deze lijst hebt… Hoe simpel is het! Ga tijd inruimen om deze dingen te doen.

Hoe klein ook, kijk eens of je op één of andere manier deze dingen kunt integreren in je leven. Kies ervoor om meer van jouw tijd aan deze dingen te besteden. En maakt het je onverhoopt toch niet blij dan kies je gewoon voor iets anders waarbij je wel dat gevoel krijgt.

En dat gevoel van geluk zal zich vanzelf vermeerderen. Door je happy te voelen, blij te voelen creëer je dus meer van dat.

"Aha", zal je misschien zeggen, "en de mindere fijne dingen van het leven dan? Wat dan met mijn fysieke klachten, mijn financiële problemen, die onenigheid met mijn collega, mijn relatie issues? En wat dan met mijn pijn , mijn “rugzak” en alle shit die ik in het leven heb meegemaakt? Die zijn er ook hoor!"

Ja klopt, die zijn er inderdaad ook. De kans is alleen groot dat je zult ervaren dat die zachter worden En dat het veel makkelijker wordt om deze aan te kunnen, onder ogen te zien en aan te pakken als jij een grotere basis van happy voelen voor jezelf hebt gecreëerd.

Dus. Waar kies jij voor? Kies jij voor happy? Of kies jij voor iets wat minder is? 

Happy choice!

Wil je meer weten over je happy voelen dan is wellicht de InTune workshop “Voel je Happy!” op zondag 9 oktober in het YogaHuis-Doetinchem wat voor jou. Lees hier meer over deze workshop.

Guy Andreoli  
InTune persoonlijke groei en bewustwording 

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Guy Andreoli

Guy Andreoli, aanbieder op Bewust Achterhoek, faciliteert vanuit zijn praktijk InTune al diegenen die bewuster willen worden van zichzelf, persoonlijk & spiritueel willen groeien en vanuit hun hart willen leven. Guy schrijft regelmatig artikelen over bewustwording en spiritualiteit.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...