Jaaaaa, het is eindelijk lente!

De lente is zo mijn favoriete seizoen van het jaar! Als kind hield ik al van de lente. De lente laat de zon weer schijnen. Al het moois wat in de grond verstopt lag aan bloemen en planten, zoekt zijn weg weer naar buiten en wordt weer zichtbaar. Zoals ik al zei: Ik hield er als kind al van. 
 


 

En ik hou nog steeds van de lente. Er is alleen maar meer liefde bijgekomen. Na het seizoen van de winter met zijn ingetogenheid, terugblikken en reflecteren, is het nu de tijd om je te uiten. Te laten zien dat je door reflectie verder mag groeien.

Groeien, zoals de blaadjes aan de boom rustig sprankelend groen of uit de grond knallen als een tulp. De manier waarop maakt niet uit. Door zelfreflectie kun je groeien om aan je eigen geluk te bouwen. Want je geluk maak je zelf. 

Natuurlijk zijn er omstandigheden waarmee je te dealen hebt. Een leven bestaat uit ups-en-downs. Wie heeft dat niet?!

De kracht zit hem in de manier waarop je ermee omgaat. Ga je met je hoofd hangen, zet je je hakken in het zand, of haal je een keer rustig adem om vervolgens de schouders er weer onder te zetten. Niets is verkeerd. Het is zoals het is. We doen allemaal wat in ons vermogen ligt.

En soms voelen de omstandigheden zwaar, moeilijk of verdrietig. Dit mag er ook zijn. Door hierover niet te oordelen, maar te voelen wat je voelt. Zo wals je niet over je eigen gevoel heen, maar ben je in het hier en nu. Geen fijn hier en nu moment, ook dat is het leven. We hebben nu eenmaal niet elke dag een happy Facebook leven!

Door stil te staan bij wat je voelt, zie je waar je aan mag werken en waar je naartoe wilt groeien. Dan kun je verder, met dat opgeven hoofd. Alleen met je hoofd omhoog zie je namelijk de zon weer schijnen.

Door goed voor jezelf te zorgen, op tijd te ontspannen en eerlijk naar jezelf te kijken zonder te oordelen, kun je relativeren en leren wat je anders wilt doen. Zodat je kunt groeien in jou eigen leerproces in je leven.

Misschien groei je snel als een tulp, misschien groei je ingetogen als de blaadjes aan de boom. Oordeel niet, het is zoals het is. Kijk naar wat je wel hebt, wees dankbaar en lief voor jezelf!

En dat laatste mag je echt niet vergeten. Lief zijn voor jezelf. Het is zo gemakkelijk om op jezelf te mopperen over wat anders moet van jezelf. Niet doen! Wees lief voor jezelf. Door met liefde naar jezelf te kijken, oordeel je niet over jezelf en maak je ruimte om verder te groeien.

Geniet van de lente!


Linda Brink
Aureole Praktijk voor Reiki


Je bent van harte welkom je reactie op deze blog achter te laten.

En vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Linda Brink

Linda Brink is Reiki Master en heeft een Praktijk voor Reiki. In haar praktijk ondersteunt ze mensen in hun groeiproces door middel van Rainbow Reiki behandelingen. Met Rainbow Reiki kun je niet alleen lichamelijk ontspannen, maar ook geestelijk. Doordat je ontspant, geef je jezelf de ruimte om te groeien en te helen. Een Reiki behandeling kan zo bijdragen aan meer balans in je leven.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...