Ineke Heitink: ambassadeur van de spirituele wereld

Meer en meer zie ik mij als een ambassadeur voor de spirituele wereld. Ik wil als medium graag een schakel zijn voor de spirituele wereld. En al die dierbare overledenen, die nog zo graag gehoord willen worden, een stem geven.

De volgende thema's zijn daarbij voor mij belangrijk: Verantwoording, zuiverheid, respect, ethiek en communicatie. Ik leg graag uit waarom.
 


 

Verantwoording

Weet dat die spirituele wereld komt vanuit liefde. Niets, maar dan ook niets, is toeval. Hoe verder ik kom op mijn pad, hoe dieper ik dit besef. De verbinding met de spirituele wereld is liefdevoller en meer vertrouwt geworden.

Ik vertrouw volledig en kan in mijn werk leunen in de mooie energieën van mijn gidsen. Dat heeft niets met de spirituele wereld te maken, want die waren er altijd al met veel liefde. Het heeft met mijn groeiend bewustzijn te maken. 

De verantwoording ligt dan ook hierin besloten. Je verantwoordelijk weten voor alle aspecten van je zijn. Dan kun je de buitenwereld niet meer de schuld geven van de je situatie of omstandigheden. 

Wanneer we vrij zijn - en in overgave met die spirituele wereld kunnen zijn - komt ook het besef hoe belangrijk het is verantwoordelijk te zijn in de boodschappen die wij doorgeven. 

Dat brengt mij bij het volgende onderwerp.

Zuiverheid

Deze term wordt nogal eens gebruikt. Ik ben eens op onderzoek uit gegaan wat nu echt de definitie van zuiverheid is: Echtheid, helderheid, juistheid, klaarheid, maagdelijkheid, onvermengdheid, onvervalstheid, onverdorvenheid, preciesheid, reinheid, smetteloosheid, sereniteit, virginiteit, vlekkeloosheid, zindelijkheid, zuiverte.

Nou daar sta ik dan met mijn zuiverheid. Wat kan ik nu zeggen over zuiverheid wanneer ik bovenstaande definities zie staan? Geloof me dat er nog meer mogelijkheden te vinden zijn. Echt! Bij nader inzien zag ik dat het er wel allemaal al staat.

Zuiver zijn betekent voor mij echt, helder, onvervalst, onverdorven en zuiver zijn in mijn intenties. Op intentie (en dat is een gedachte) volgt namelijk altijd energie.

Het woord onvermengdheid trekt mijn aandacht. Want met wat vermengen wij de waarnemingen dan zodat ze niet meer zuiver kunnen zijn?

Zijn dat onze ervaringen vanuit het verleden, onze angsten, emoties, oordelen en zorgen, de pijn die nog niet is verwerkt? Kan dit onbewust beïnvloeden? Ik denk het wel. Toch die verantwoording!

Training en scholing zijn buitengewoon belangrijk. Kennis geeft vertrouwen en rust.

Wanneer je als Medium je horizon niet verbreedt en je je niet blijft ontwikkelen dan doe je jezelf en de spirituele wereld tekort. 

Respect –Communicatie - Ethiek

Samen vertegenwoordigen deze 3 thema’s een belangrijk onderdeel van het mediumschap.

Respect voor een ieder levend wezen geeft als vanzelf een mooie communicatie. Weer die groei die daarvoor nodig is. Respect voor en liefde voor jezelf?

Is dat nog niet helemaal zoals het zou moeten zijn, weet dan dat elk contact dat wij hebben met de spirituele wereld ontstaat door liefde en respect. Juist in dat licht hoor ik wel eens uitspraken die mijn tenen doen krommen. 

Het woord entiteiten geeft mij een naar gevoel en heeft niets met respect te maken. Het heeft een negatieve lading. Wanneer wij allemaal dezelfde liefdevolle ziel zijn dan klopt het ook niet. 

Voorbeeld: Ik heb een cliënte in mijn praktijk die het nog steeds heel moeilijk heeft met haar verleden. Ze heeft veel misbruik meegemaakt. Komt nu juist deze overleden ziel, die verantwoordelijk is voor haar pijn, om met haar te praten.

Nu komt voor mij een stukje ethiek om de hoek kijken. Ik voel meteen waar het om gaat omdat hij zich kenbaar maakt met de energie van zijn aardse leven. Het voelt voor mij niet prettig.

Ik kan hem als negatief beschrijven en een stempel entiteit meegeven. Of alleen beschrijven wat ik voel en ervaar in alle respect. Zonder te oordelen. De juiste woorden kiezen. Omdat ik weet dat er een reden is dat hij komt voor mijn cliënte.

Nadat mijn cliënte zijn energie herkende voel ik dat zijn aanwezigheid verandert. En zachter en liefdevoller wordt. Hij is niet meer dezelfde. Ze kon hem alleen zo herkennen. 

Hij komt iets goed maken en haar helpen te helen. Zodat ze verder kan. Hij neemt dus verantwoording voor zijn daden. 

De spirituele wereld is vol van mensen zoals jij en ik. Iemand die bijvoorbeeld verlegen was kan zich ook zo laten zien. Wals er dan ook niet overheen. Gesloten mensen hebben soms meer tijd nodig om zich te uiten. Geef ze dan ook de ruimte dat te doen. Oordeel niet omdat ze allemaal komen vanuit liefde. Kies je woorden zorgvuldig omdat jij verantwoordelijk bent.


Ineke Heitink
Heart Centre Didam en Praktijk Ineke Heitink

Je reactie op deze blog is van harte welkom!

En vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...