Noam Shalgi volgt zijn hart

In aanloop naar het 'Volg je hart' mini-festival op 31 augustus in Lochem deelden de aanbieders filmpjes en verhalen over het volgen van je hart. We hebben ze allemaal gedeeld op onze Facebook pagina. De bijdrage van Noam Shalgi, haptotherapeut uit Vorden, deel ik graag met je in deze blog. Want hij heeft een mooie tip over hoe je je hart kunt volgen.

"Saskia Juijn vroeg om een tekst over hoe ik mijn hart volg (Saskia is namelijk goed in het stellen van goede lastige vragen!). Tja, dacht ik eerst: Gewoon zo! Even later dacht ik: Maar hoe werkt het precies?

Ik weet dat ik het regelmatig doe. Zelfs of juist bij grote beslissingen volg ik mijn hart.


 

Zo ben ik ooit naar Nederland verhuisd vanwege vakantieliefde. En jaren later volgde ik mijn hart bij de beslissing haptonomie te studeren: Ik heb over haptonomie gehoord, heb het 1 keer mogen ervaren, en toen wist ik gewoon dat het wat voor mij is! Daar kwam geen spatje rationele logica aan te pas!

Als (kinder-)haptotherapeut help ik nu mensen ontdekken wat fijn voor ze is en hoe dit te bereiken. Ik doe dit, door lijfelijke ervaringen aan te bieden. Je lichaam kan je namelijk alles over jezelf vertellen. Alles wat nodig is, is dit te voelen. Eigenlijk doe ik dus niets anders dan de hele dag mensen helpen hun hart te volgen.

Ook op het 'Volg je hart' mini-festival aanstaande vrijdag hoop ik mensen hiervoor te inspireren met een, letterlijk én figuurlijk, wandeling naar je gevoel. Doe je mee?

Maar tja, HOE volg ik nou mijn hart? Hoe doe ik dit nou? Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Wat hiervoor nodig is, volgens mij, is soepel blijven. Soepel in je gedachten én in je lijf. Niets blokkeren, vastzetten of tegenhouden. Niets willen controleren. Niet nadenken ‘Wat als…’ of ‘Wat zullen ze…’. Los laten, je eigen impuls volgen en meebewegen.

Deze soepelheid bereik je door stilstaan bij wat je zelf voelt én in verbinding zijn. En dan kun je je hart volgen! Dan kun je alles doen wat je blij maakt en je een warm gevoel geeft! Hoe ziet het eruit, als je je hart volgt? Bijvoorbeeld zo: https://www.youtube.com/watch?v=D1ZYhVpdXbQ
 

 

Graag tot vrijdag 31 augustus!

Noam Shalgi
Ontdek je gevoel, Praktijk voor Haptonomie, Lochem - Vorden


Er zijn nog een paar kaarten voor het 'Volg je hart' mini-festival beschikbaar. Hier vind je informatie over het mini-festival en kun je je kaarten bestellen.

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...