Hoe hooggevoeligheid je leven kan verrijken

Hooggevoeligheid kan in sommige gevallen ontaarden in overgevoeligheid. In dit artikel vertelt Karin Gescher, aanbieder bij Bewust Achterhoek, over hooggevoeligheid en over hoe jij als HSP je ware zelf kunt worden. En jezelf kunt omarmen in wie je bent.

Onlangs was ik aanwezig bij het eerste HSP congres, waar sprekers uit binnen- en buitenland de nieuwste, ook wetenschappelijk aangetoonde inzichten over hooggevoeligheid en HSP (Hoog Sensitief Persoon) gedeeld hebben.

In mijn eigen scriptie over dit onderwerp heb ik beschreven dat HSP vaak aangeboren is, maar als je opgroeit in een gezin waar je als kind zorg gaat dragen voor ouders, broers of zussen of als het onveilig was in het gezin van herkomst, kan hooggevoeligheid ontaarden in overgevoeligheid. Dit wordt bevestigd door de sprekers op het congres.
 

 

Geboren worden met HSP in een omgeving waar je geborgen bent en er begrip is voor je gevoeligheid, zorgt ervoor dat je de kwaliteiten die je hebt kan ontwikkelen. Zo blijken deze mensen geen hinder te ondervinden van hun gevoeligheid en doen ze de dingen in hun leven waarbij hun kwaliteiten tot uitdrukking kunnen komen.

Was er weinig begrip voor je gevoelige aard, dan heb je kwetsbare delen afgeschermd met overleving om jezelf staande te houden. Daardoor heb je geen beschikking meer over de positieve eigenschappen en ervaar je de hooggevoelige aard als een last.

Om je ware zelf te kunnen worden en jezelf te omarmen in wie je bent, is het de moeite waard om jezelf te ontdoen van de opgeworpen overlevingsmechanismen. Dan kan je de stralende ster worden die je bent, met eigenschappen die een verrijking zijn van je leven.

Want als HSP-er ben jij creatief, kan jij situaties goed overzien, en je hebt een vooruitziende blik en een zuiver gevoel voor waarheid. En dat in alle bescheidenheid.

Wil de mooie zuivere kwaliteiten van je hooggevoeligheid kunnen leven? Op zaterdag 2 december heb ik een try-out workshop waarin je je ware zelf kan ontmoeten. Je kunt deelnemen voor de speciale prijs van € 60 (normaal € 87,50). Meer informatie vind je in de agenda. 

Karin Gescher
Praktijk voor natuurgeneeskunde Manasha

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Karin Gescher

Karin van Haren-Gescher werkt in haar praktijk met verschillende werkvormen om mensen weer vrij en met energie in het leven te laten staan. Duurzaamheid van de behandeling vindt zij belangrijk. Na een paar sessies is er blijvend resultaat. Op een liefdevolle manier krijg je diep inzicht in jezelf en daarnaast werkt Karin ook aan onderliggende oorzaken. Om vrij en met energie te leven is je eigen verantwoordelijkheid een belangrijke factor. Karin heeft veel affiniteit en ervaring met hoog sensitieve personen.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...