Groen licht - over groene feiten en fabels

Ik kijk het liefst zo min mogelijk tv. Want er zijn immers zoveel andere, leuke, dingen te doen. Romans lezen bijvoorbeeld...

Toch worden er ook echt mooie programma's gemaakt, ontdekte ik toen ik deze week met griep in bed lag. Het journalistieke programma Groen Licht, over groene feiten en fabels, blijkt heel interessant.
 


 

In de uitzending van 12 december was een boeiend item te zien (start om 08:35) over de herkomst van cashewnoten. Bij de verwerking daarvan komt namelijk vaak kinderarbeid kijken. Gelukkig zijn er inmiddels noten verkrijgbaar met een Fair Trade keurmerk. En de grootste notenbrander in Europa, Intersnack in Doetinchem, garandeert dat de producten die zij leveren vrij zijn van kinderarbeid.

In deze uitzending vind je vanaf 14.31 ook een fragment over kerstbomen en over hoe duurzaam een kerstboom eigenlijk is. Dus heb je nog geen kerstboom in huis gehaald, bekijk dan eerst even dit fragment!

Omdat ik vorig jaar meedeed aan een project vanuit de gemeente Lochem over het scheiden van restafval heeft dat mijn interesse. Deze Groen Licht uitzending van eind november start met een boeiend verhaal over inzamelen van plastic. Nascheiden van plastic afval levert meer op dan dat mensen het thuis zelf doen. Omdat een machine dat nu eenmaal beter kan dan een mens. Moeten wij er dan maar mee stoppen? Nee, dat nou ook weer niet...

Je kunt alle uitzendingen van Groen Licht terugkijken via npo.nl.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...