Elk seizoen in je element - ook in de herfst!

Anoushka Ebbinge, aanbieder bij Bewust Achterhoek, staat stil bij het herfstseizoen en bij wat je lichaam nodig heeft zodat je ook in dit seizoen in je element kunt zijn.

De herfstperiode is aangebroken. Als je terugkijkt naar de afgelopen maanden dan kan het best een klus zijn om je 'in je element te voelen' in dit seizoen. Alhoewel het weer een paar weken geleden ons weer even helemaal in het zomerse gevoel heeft gebracht.

Het herfstseizoen nodigt uit om naar “binnen” te gaan en te mijmeren. Je stappen, je proces, je leven te overdenken. Want dat is toch wel het “thema” van deze periode. 
De herfst heeft veel te bieden!

Als je kijkt naar de natuur met al zijn schoonheid, alles wat zich ontvouwt en ontvouwen heeft. De oogst die je kunt proeven, ruiken en voelen. Ja, en wanneer is oogst nu ook 'echt' oogst?

In de herfst periode worden de dagen korter. De energie is zich langzaam aan het terugtrekken in de aarde. De bladeren verdrogen en vallen van de bomen. 


Drink water, doe een reinigingskuur, ga naar buiten, uit emoties

Bij de mens wordt de huid droger. De longen en dikke darm zijn gevoelig voor droogte en zullen in deze periode extra verwend moeten worden. Drink voldoende water; mag ook warm water zijn met bijv. daarin vers citroensap om de ademhalingswegen te reinigen.

De temperatuursverschillen kunnen gezondheidsproblemen geven zoals verkoudheid en griep. 


De afvalstoffen die in de zomer in het lichaam zijn opgeslagen en onvoldoende afgevoerd zijn kunnen de darmen vervuilen en daardoor de weerstand verminderen. Door enkele dagen een reinigingskuur te nemen in de overgangsperiode van nazomer naar herfst reinig je het lichaam. De darmen raken hun overtollige afvalstoffen kwijt.

Juist in deze periode, wanneer de natuur haar mooie kleuren laat zien, is het heerlijk om lekker veel buiten te zijn. Ook de geur van de paddestoelen, geeft je een optimaal herfstgevoel.

Deze periode kan bij de mensen zwaarmoedige gevoelens veroorzaken. Verdriet en droefheid zijn emoties die geuit moeten worden. 


Vanuit de complementaire geneeskunde is het mogelijk om onszelf te ondersteunen met bijv. de Bach Bloesem Remedies, de Schüssler Celzouten Mineralen therapie en massage. 


Het is belangrijk om ons lichamelijke - en geestelijke lichaam te ondersteunen met zelfzorgmiddelen zodat je je immuunsysteem versterkt en eventuele tekorten op celnivo aanvult.
 Binnen Praktijk de Cirkel Rond is het mogelijk om hiermee in contact te komen, zodat je bewustzijn creeërt over jouw gezondheid en daar waar mogelijk is aan te vullen zodat je goed in je energie de winter in gaat!

Tip: Eet blauwe bessen!

Als laatste wil ik de volgende tip geven: Tot en met november zijn er nog blauwe bessen uit eigen land verkrijgbaar. De blauwe bes (vaccinium corymbosum) is behalve lekker ook enorm gezond. Deze bes heeft een hoog gehalte aan gezondheidsbevorderende stoffen zoals vezels, kalium, mangaan, foliumzuur en de vitamines A, B1 en C. Wat de blauwe bes echter uniek maakt zijn de antioxidantenwaarden. Deze neutraliseren vrije radicalen. 

Een hele fijne herfstperiode gewenst!!!

Anoushka Ebbinge
Praktijk de Cirkel Rond
www.praktijkdecirkelrond.nl


Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs.

Anoushka Ebbinge

Jarenlang werkte Anoushka in de zorg, tot zij na een reinigingsweekend wist dat ze verder wilde met ayurvedische massage. Ze ervaarde hoe belangrijk en fijn het is goed naar je lichaam te luisteren en het als instrument te gebruiken. Na afronding van haar opleiding als ayurvedisch massage therapeut is Anoushka een praktijk begonnen. Zij heeft trainingen gevolgd op het gebied van massage, Bach Bloesem Remedies, Celzouten volgens Dr. Schüssler, klankschaal massage en spirituele therapie. Recent heeft zij zich gespecialiceerd in massage bij kanker.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...