Een goede balans in jouw dagelijkse leven

ZELFZORG

Als therapeut, hulpverlener, dienstverlener, werknemer én als mens wordt er aardig veel van ons gevraagd. We vinden óók dat er veel moet gebeuren, omdat de buitenwereld dit van ons verwacht, verlangt of dat wij vinden dat wij hieraan moeten voldoen. Kortom het leven kan vol zijn, kan veel van ons eisen en de balans tussen in- en ontspanning is niet ‘automatisch’ goed aan het functioneren. Wat is nou precies Zelfzorg?

Hoe komt het dat wij het zo goed weten voor een ander? Wat de ander nodig heeft, wat de ander zou moeten doen…. Advies geven is niet zo ingewikkeld, en toch slaan we ons zelf ‘zomaar’, gemakkelijk, over; omdat wij het wel redden. Omdat de ander het meer nodig heeft?
Is dat ook zo? Voel jij je in balans? Hoe zorg jij voor jezelf? Heb je daar zicht op?

Een goede vraag en het onder- zoeken waard. Hoe is het met je slaap patroon? Sta jij FIT op in de ochtend? Hoe is het met je algehele energieniveau? Waar word jij ‘blij’ van in je le- ven? Wat zijn dingen die je wel doet, maar die je niet voedt? Kan jij goed voelen en voel je je goed? 

Zo direct is het voorjaar en zullen we ons nog meer richten op de wereld buiten ons. Hoe fijn kan het zijn als je deze komende dagen, weken het gevoel van ‘binnen-in’ je, het coconnenleven, nog even vasthoudt én voelt wat is er wezenlijk goed voor jou? 
Goed voor jou om je aan vast te houden, goed voor jou om als regelmaat te doen, goed voor jou om je gezond te voelen, goed voor jou om je grenzen te bewaken, goed voor jou om jouw leven in balans te houden, etc.
Misschien kan je deze lijst zelf nog aanvullen…….

Binnen het Netwerk Bewust Achterhoek zijn er veel bewuste ondernemers. 
Veel diensten die aangeboden worden, veel verhalen die geschreven worden, veel verhalen die gehoord willen worden. Alles wat jij wil doen, blijven doen, kan met de gratie of jij goed voor je eigen gezondheid zorgt? Het is goed en wijs om ‘preventief’ aanwezig te blijven in je eigen gezondheid.
Ben jij je bewust genoeg wat jouw grenzen zijn, zodat je effectief kan blijven functioneren en je passie kan blijven uitvoeren.

Binnen het netwerk zijn we best benieuwd naar jouw manier van zelfzorg. Het kan best uitnodigend zijn om daar eens een netwerkbijeenkomst aan te wijden. Vind je ook niet?
Hoe kunnen we elkaar daarin aanmoedigen, ondersteunen, horen en zien?

 

Anoushka Ebbinge

Jarenlang werkte Anoushka in de zorg, tot zij na een reinigingsweekend wist dat ze verder wilde met ayurvedische massage. Ze ervaarde hoe belangrijk en fijn het is goed naar je lichaam te luisteren en het als instrument te gebruiken. Na afronding van haar opleiding als ayurvedisch massage therapeut is Anoushka een praktijk begonnen. Zij heeft trainingen gevolgd op het gebied van massage, Bach Bloesem Remedies, Celzouten volgens Dr. Schüssler, klankschaal massage en spirituele therapie. Recent heeft zij zich gespecialiceerd in massage bij kanker.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...