Durf jij stralend je eigen plek in te nemen?

Veel aanbieders, aangesloten bij Bewust Achterhoek, schrijven over hun werk en ervaringen in een blog of sturen een nieuwsbrief. Zo ook Karina Stelloo van Close2Nature

Ik lees de nieuwsbrieven van Karina altijd graag omdat ze niet bang is om zichzelf te laten zien. Ze schrijft vaak over haar persoonlijke ervaringen en haar eigen ontwikkeling. En daarmee nodigt ze mij als lezer uit om ook naar mezelf te kijken. Mooi....

In haar laatste blog schrijft Karina over hoe ze vroeger op een podium stond. Met een masker op. En hoe zij langzaam maar zeker de vrouw achter het masker ontdekte. En stralend haar eigen plek in kon gaan nemen.
 


Lees hier het eerste deel van Karina's blog:

Op het podium van je leven

"Voordat ik het podium op ging, stond ik nog even alleen achter in de zaal. Het was voor het eerst dat ik een training gaf voor ongeveer 1000 mensen.

Ik weet nog goed dat ik zelf voor het eerst in die zaal zat. Ik luisterde toen naar een energieke mooie vrouw. De wijze waarop ze bewoog en sprak inspireerde me. Ze vertelde me over hoe ze dat had bereikt, over haar tocht er naar toe. Stilletjes hoopte ik dat ik ooit daar zou staan. Dat ik zou bruisen van energie en dat ik het verschil kon maken in het leven van mezelf en anderen.

Ik dacht toen nog dat het me nooit zou lukken. Ik had meestal pech in mijn leven, vond ik. Ik bedacht me ook dat ik uit een achterstandspositie kwam en dat het me daardoor nooit zou lukken. 

In die tijd had ik een goede coach die me altijd wist te prikkelen om het beste uit mezelf te halen en zo spoorde hij me aan om met wensenlijstjes en soulcollagesĀ® te werken. Ik begon met kleine doelen stellen, zoals nieuwe dekbedden voor de kinderen. Ik was supergedreven om die doelen te halen. Ik vond dat ik het niet voor mezelf deed maar voor de kinderen. Zij hadden recht op een leven vol mogelijkheden en ik vond toen dat ik daar verantwoordelijk voor was.

Door steeds nieuwe lijstjes te maken en de oude niet weg te gooien, gaf ik mezelf nieuwe doelen en door steeds op de oude lijstjes te kijken wat er al was afgevinkt, voelde ik me gesterkt om door te gaan. Ik werkte dag en nacht, stopte al het geld weer terug in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik werd steeds vrolijker en meer gedreven en begon te geloven dat het ook mij zou kunnen lukken.

Wat ik toen niet in de gaten had was dat ik een enorme roofbouw pleegde op mijn lichaam. Zorgen voor mijn 3 kinderen, sporten en werken. Op die bewuste dag dat ik daar achter in die zaal stond besefte ik dat ik weer iets kon afvinken van mijn lijstje. De bedoeling was dat ik even kort mijn eigen verhaal zou vertellen om me vervolgens te richten op het doorgeven van de lesstof via een PowerPoint presentatie."
 

Ben je net zoals ik geboeid door deze blog van Karina Stelloo? En wil je weten hoe het verder gaat? Lees snel verder op haar website!
 

En vond jij het leuk dat je werd geattendeerd op Karina's inspirerende blog? En wil je ook andere inspirerende blogs lezen? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Bewust Achterhoek  met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...