Druk met alle ballen in de lucht houden? Overweeg mindfulness en meditatie

Marie-Josee ten Have en Saskia te Kampe zijn allebei aangesloten bij Bewust Achterhoek met hun praktijk voor paardencoaching. Ze werken soms ook samen. In deze blog geven zij een inkijkje in de 'Mindfulness en Meditatie' ochtenden die ze geven en vertellen ze over de ervaring van Karin, één van de deelnemers.
 

Mindfullness: stoppen met piekeren

Je zit met een gelijkgestemde groep op een gemakkelijke stoel in de buitenlucht. De wind gaat heerlijk door je haren en je hoort de vogels om je heen zingen. Je ruikt de bloesem in de bomen en je proeft bijna de lente op je tong.
 


 

Dit is wat Mindfulness is, al je zintuigen zijn alert, terwijl jij je hoofd leegmaakt en in het hier en nu bent. Mindfulness zorgt ervoor dat je stopt met piekeren, je ervaart minder stress en je zit lekkerder in je vel.

Stel, je wandelt met de hond. Je bedenkt je tijdens het wandelen wat je allemaal nog moet doen. Boodschappen halen, afspraak maken, film opnemen en nog even langs bij je vriendin. Dit is de normale manier van denken. Maar wat als je met Mindfulness leeft? Dan hoor je de vogels zingen, je ruikt de bloesem, je voelt de wind langs je gezicht. Je bent je bewust van je omgeving. Hierdoor geniet je meer van het leven, je voelt je daardoor gelukkiger.

Het verhaal van Karin, een vrouw, druk bezig alle ballen hoog te houden

Dit overkwam ook Karin, een vrouw die druk is om alle ballen in de lucht te houden. Haar gezin, haar werk, haar huis. Waarschijnlijk heel herkenbaar. Zij had een afspraak gemaakt om deel te nemen aan de Mindfulness en Meditatie-ochtend welke in een klein groepje plaatsvond op een zonnige zaterdagochtend.

De kennismaking met Karin en de andere vrouwen begon onder het genot van een kop thee en lekkere huisgemaakte cake. In overleg met alle vrouwen zijn dit keer ook de paarden uitgenodigd om bij de ochtend te zijn. Hoewel Karin aangaf dat ze de aanwezigheid van paarden best spannend vond, overwon haar nieuwsgierigheid en er volgde een aantal prachtige momenten.

Zowel Karin als de andere vrouwen mochten een plek zoeken in het weiland die voor hun prettig aanvoelde. Terwijl ze comfortabel zaten startte de Mindfulness en aansluitend daarop de Meditatie. Tijdens de Meditatie stapte één van de paarden in een rechte lijn naar Karin toe en raakte haar zacht bij haar voeten en knie  aan. Karin was onder de indruk van het gevoel dat het paard haar gaf. Juist bij haar voeten en haar knie zat haar pijn en dat werd nu aangeraakt. Hoe kon het paard dit weten?

Karin komt tot inzicht en maakt een andere keuze

“Altijd het pad gelopen voor een ander, nu is het tijd om mijn eigen pad te bewandelen”, zo gaf Karin haar conclusie terug aan het eind van de Meditatie. Karin vroeg ons of zij het paard mocht bedanken voor de zachtheid van het paard. Het moment van hun samenzijn is vastgelegd voor Karin en zulke momenten geven ons steeds weer een warm gevoel.

Afsluitend aan de ochtend mochten de vrouwen een herinneringskistje maken. Karin vond het bijzonder om haar creativiteit te mogen omzetten in iets tastbaars van wat de meditatie haar had opgeleverd. Ze had haar houten kistje prachtig versierd met daarin haar persoonlijke wensen zodat ze deze op elk moment er nog eens bij kon pakken.

Een week later kregen wij een enthousiaste mail van Karin over haar inmiddels nieuw ingeslagen weg.

In het vroege voorjaar starten wij wederom met een Mindfulness en Meditatie voor vrouwen. De datum die wij ervoor gekozen hebben is 13 april 2019 in de ochtend. Wil je graag ook een ochtend voor jezelf en misschien ook wel voor je vriendin en wil je eens ervaren wat Mindfulness en Mediteren voor jou kan doen, voel je dan welkom om contact op te nemen.

Warme groet,

Marie-Josee ten Have
Black en White Paard en Coaching

en Saskia te Kampe
Coaching Mens en Paard


Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...