Drie tips voor stoppen met piekeren en meer rust in je hoofd

Ans Hoogland is aanbieder bij Bewust Achterhoek. Vanuit haar bedrijf InnerPulse in Zutphen inspireert en begeleidt Ans mensen om ontspannen te leven, met vertrouwen, energie en plezier.
​Via haar website kun je je aanmelden voor de gratis Minicursus 'Rust in je Hoofd'. Je krijgt dan 3 keer een email met informatie, praktische tips èn een mp3 die je kunnen helpen minder te piekeren en meer rust te ervaren. Hierbij alvast een paar tips uit haar cursus en de link om je aan te melden.


 

Heb jij ook zo'n druk hoofd?

Wat kan het druk zijn in het hoofd! Voortdurend bezig met denken over wat er gebeurd is. Met plannen, met zorgen maken. Met oneindige to-do-lijstjes die nooit leeg lijken te raken.

Met iets willen wat er nu niet is, met iets niet willen wat er nu wel is. Met dagdromen en fantaseren.

En meestal proberen we deze drukte en onrust op te lossen met nog meer denken :-). En dat zorgt voor nog meer onrust, nog meer spanning, ontevredenheid over jezelf, etc.
 

Drie tips voor meer rust in je hoofd

De volgende drie tips voor tussendoor in je dag kunnen je helpen meer uit je hoofd te gaan:

 1. Als je merkt dat je in je hoofd zit, complimenteer jezelf! Als je het niet merkt, kun je er ook niet anders mee omgaan.
  Nu kun je kiezen om je aandacht weer naar je lichaam te brengen: wat ervaar je in je lichaam, heel letterlijk en lijflijk – adem, ondergrond, houding, aanspanning / ontspanning, tinteling, contact met kleding, met lucht, zonder eventuele gedachten hierbij te volgen.
   
 2. Registreer regelmatig even waar je mee bezig bent in je hoofd. Benoem het telkens kort even: verleden, toekomst, verslag van nu, dagdromen, zonder met de inhoud mee te gaan. Dit helpt je om je denken sneller te herkennen.
  ​En als je het hebt opgemerkt, breng je je aandacht steeds weer terug naar het lijflijk ervaren van je lichaam (dus niet wat je daarvan vindt ;-) ).
   
 3. Keer regelmatig bewust terug naar je lijf: voel de grond onder je lijf, wees bewust van de houding waarin je bent, rek en strek je even lekker uit, doe een schouderrolletje, haal een keer wat dieper adem, zoek een ongegeneerde gaap op :-D

Wil je nog meer weten over het stoppen van piekeren en ervaren van meer rust? Vraag hier de gratis minicursus aan.

Ans Hoogland - InnerPulse
 

Vind jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Ans Hoogland

Vanuit haar bedrijf InnerPulse begeleidt Ans Hoogland met lichtheid, liefde en plezier mensen om te genieten van het leven vanuit ontspanning en vertrouwen. Met focus op wat echt wezenlijk is voor jou. En steeds vanuit de ervaring in dit moment, met je lichaam als thuisbasis.
Ans biedt yogalessen, een jaartraining en cursussen mindfulness aan. In Zutphen èn online.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...