Doe de dingen waarvan je hart gaat zingen!

Mensen worden blijer en gelukkiger als ze vaak dingen doen die hen plezier geven. Daar geloof ik in.

Ik vertel anderen - en mezelf ;-) - daarom ook vaak om dát te gaan doen waar ze blij van worden. Doe de dingen waarvan je hart gaat zingen! 

Natuurlijk is niet alles in het leven leuk en plezierig. Je hebt soms ook gewoon te maken met niet zulke leuke gebeurtenissen of omstandigheden.

Maar gelukkig ben jij, hier in Nederland, een vrij mens en kun jij je eigen keuzes maken. En dus ook de keuze om je te richten op het doen van activiteiten die bij je passen en waar jij blij van wordt.

Regelmatig die dingen doen die je leuk vindt, en waar je energie van krijgt, heeft veel voordelen. Ik zet de vier belangrijkste voordelen voor je op een rij:
 

1. Je hebt plezier, je geniet!

Dit voordeel behoeft nauwelijks toelichting want wat is er nu fijner dan doen wat je leuk vindt en genieten?

2. Je batterij laadt op

Wanneer je dingen doet die je leuk vindt kost je dit over het algemeen weinig energie. Doordat je ontspannen bent en geniet, krijg je nieuwe energie en laad je je batterij weer op. Zodat je niet meteen in de stress raakt als het een keer tegen zit.

3. Ruimte voor nieuwe ideeën

Wanneer je iets doet waar je plezier in hebt kun je helemaal opgaan in die activiteit. Je denkt nergens anders meer aan. Alles waar je over piekert, of een oplossing voor probeert te verzinnen, verdwijnt even naar de achtergrond.

Juist dan gebeurt er veel in je onderbewuste. Door de ruimte in je hoofd kunnen er zo maar nieuwe ideeën ontstaan. En is je probleem ineens opgelost zonder dat je er veel voor moest doen. Of komt er een mooi idee in je op dat je niet had kunnen bedenken.

4. Plezier wordt een blijvend gevoel

Een niet zo voor de hand liggend gevolg, maar wel het grootste voordeel van vaak leuke en inspirerende dingen doen, is dat het plezierige gevoel blijft!

Als je vaak die dingen doet die jij leuk vindt, ervaar je dus ook vaak dit prettige gevoel. Dit gevoel gaat dan bij jou horen en je wilt het niet meer kwijt. Je bereikt een soort van 'staat van zijn' die plezierig is.

Op een gegeven moment zul je er naar gaan streven om, bij alles wat je doet, dit plezierige gevoel te hebben. Zo worden ook andere klusjes, die je voorheen niet leuk vond, veel minder vervelend om te doen.

En zo kun je vanuit een meer ontspannen en tevreden toestand leven en werken. Zodat zaken minder moeite kosten. En jij hoogst waarschijnlijk ook veel betere resultaten behaalt, of meer gedaan krijgt.


Welke dingen doe jij met veel plezier? Reacties op deze blog zijn van harte welkom!

Ik wens je veel plezier!

Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek
 

En vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...