De kracht van positieve affirmaties

Affirmaties zijn spreuken of korte zinnen die jou kracht geven. Spreek je deze zinnen regelmatig uit dan kunnen ze je helpen positiever in het leven te staan en in actie te komen.
 


 

We zitten immers allemaal wel eens vast in een spiraal van negatieve gedachten. De één komt hier alleen wat makkelijker uit dan de ander. Wanneer je blijft hangen in negatieve gedachten, ga je je alleen maar vervelender voelen. Het uitspreken van positieve affirmaties kan je dan helpen om in een positieve mindset te komen.

Maar het gaat, zoals zoveel dingen, niet vanzelf en kost tijd. Oefening baart kunst.

In het begin zul je dat wat je uitspreekt wellicht nog niet tot in je tenen voelen. Maar als je volhoudt en vertrouwen blijft houden, zullen jouw affirmaties je steeds meer steun gaan geven, totdat je ze in je kleine teen zult voelen.

Ga eens na welke bekrachtigende spreuken jou kunnen helpen. Typ in Google “affirmaties” in, klik op afbeeldingen en je vindt inspiratie genoeg.

Nog beter is om jouw eigen affirmaties te maken. Hoe wil jij je voelen?

Hieronder een lijst van mijn eigen, persoonlijke affirmaties. Wie weet inspireren ze jou.

  • Vandaag is een mooie dag voor een mooie dag.
  • Ik kies voor positieve gedachten en vertrouw op de toekomst.
  • Mens wat ben jij mooi!
  • Ik verdien het lief voor mezelf te zijn, ik mag even nietsdoen.
  • Glimlach, de dag begint weer, geniet ervan met volle teugen.
  • Ik heb de kracht om het beste uit mijzelf te halen.
  • Ik kies ervoor kalm en rustig naar mijn kids toe te reageren.

Het gaat erom dat je kiest om gelukkig en positief te zijn. Door jezelf met korte, krachtige zinnen toe te spreken, in het begin liefst meerdere malen per dag.

Ook kan het goed werken jouw affirmaties fysiek ergens neer te zetten: ze uit te printen en ergens op te hangen, ze op post-its te schrijven en op jouw spiegel te plakken. Of, zoals een coachee onlangs heeft gedaan, een memobord bij de Ikea kopen en hierop jouw eigen affirmaties in een mooi handschrift te schrijven en kaartjes met mooie teksten er om heen te plakken: een soort van affirmatie moodboard.

Leef je uit!
 


Marije Vermeulen
Marije Coaching
 

Heb jij een favoriete affirmatie? Laat het weten! Je reactie op deze blog is van harte welkom!

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...