Dankbaar zijn maakt je meer tevreden en gelukkig

Mijn man, zoon en ik wonen in een ruim en licht huis met een heerlijke tuin op het zuiden. We zijn gezond, maken af en toe een uitstapje, gaan op vakantie en we kunnen iedere week weer boodschappen doen bij de Albert Heijn. We hebben veel om dankbaar voor te zijn dus.

Toch kan ik mopperen. Dat na vier jaar nog steeds de trap niet geverfd is. Dat mijn bedrijf, ondanks mijn inspanningen, minder snel groeit dan ik wil. Dat mijn energieniveau op sommige dagen laag is.

Als ik merk dat ik mopper probeer ik me meer bewust te zijn van wat er wel is. En wat ik wel heb. En sinds de jaarwisseling schrijven mijn zoon en ik, op de avonden dat ik hem naar bed breng, op briefjes waar we dankbaar voor zijn.

Nu is dankbaarheid voor een 8-jarige een begrip dat nog niet helemaal te bevatten is. Hij schrijft dus altijd op wat hij heel leuk vond die dag. Vaak schrijft hij 'school', 'spelen met die of die' of 'de voetbal- of fietscross training'. 

Ik vind het mooi om te zien hoe hij heel stilletjes zijn dag overdenkt en er de mooie dingen uitpikt. Het is voor mezelf ook altijd een moment om stil te staan bij de mensen en dingen die me dierbaar zijn. En waar ik dankbaar voor ben.

Het maakt dat ik me meer tevreden en gelukkig voel. Soms kan het leven zo simpel zijn...

Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...