Creëren van je verlangens


Hoe maak je je verlangens waar?

Keihard werken is het devies wat we zo goed kennen. En wat velen van ons met de paplepel hebben mogen ontvangen, als overtuiging van onze ouders en directe omgeving. Maar waarom eigenlijk?

Waarom moet dat wat we willen bereiken een struggle zijn? Blood, sweat and tears? Actie, actie en nog eens actie, de mannelijke energie als tool. De mannelijke energie die op alle fronten in ons leven al eeuwen de scepter zwaait en een dominante rol heeft.
 


 

Is dat een natuurlijke vorm van creëren? Is creëren en manifesteren werkelijk zo bedoeld te gaan?


Meer inzetten van vrouwelijke energieën

Op het moment dat we er bewust voor kiezen ook de vrouwelijk energieën in te zetten in dit creatie proces - en deze in balans te brengen met de mannelijke energie - dan ontstaat het creëren “with ease and grace”.

En we hebben dit allemaal wel eens in meer of mindere mate in ons leven ervaren. Van die momenten in ons leven dat alles lijkt te stromen, dat alles als vanzelf op zijn plek lijkt te vallen en je toevalt. Zonder dat je daar ogenschijnlijk veel voor gedaan hebt of veel actie heb ondernomen. Alsof alles in je omgeving je ter wille is en je dient.

Dit is een veel natuurlijke manier van creëren en op moment dat je dit op een bewuste manier in je leven gaat inzetten gaat je leven er een stuk makkelijker en simpeler uitzien.

“Ja, dat wil ik wel maar hoe doe je dat dan?”, hoor ik je al zeggen.
 


 

Vertel de kosmos wat je wenst

De eerste stap is je verlangens de kosmos in sturen. En dat is eigenlijk niet zo'n moeilijke stap. We ervaren allemaal de nodige situaties van contrast die dat als haast automatisch bewerkstelligd. Immers, als je iets ervaart wat je niet wilt maakt dat gelijk het verlangen in je groter naar dat wat je wel wilt. Deze eerste stap is niets anders dan gebruik maken van een universele natuurwet namelijk dat wat je uitzendt dat ontvang je.

De volgende stap is vaak veel moeilijker. Namelijk niets doen, behalve te zijn in overgave en erop vertrouwen dat de kosmos je dat op je pad brengt. Als antwoord op je uitgezonden verlangen.

Vaak is het zo dat als je eenmaal dat verlangen hebt neergezet, als vanzelf allerlei beperkende gedachtes en gedragspatronen aan de oppervlakte komen. Je ongeloof dat het zo werkt, je ongeduld dat het er nog niet is, je onvrede in je huidige situatie, je overtuiging dat je niets beters waard bent, gebrek aan zelfvertrouwen, je wil inzetten om het te bespoedigen (controle in actie). En ik kan nog wel even doorgaan met deze lijst van de gedachtes en gedragspatronen, die de gewenste stroom vanuit de kosmos vertragen, dan wel stoppen.

Immers ook hiervoor geldt dat wat je uitzendt krijg je terug. Als je vindt dat het te lang duurt, zo zal het zijn, dan duurt het langer. Als jij vindt dat je het niet waard bent, zo zal het zijn, het zal niet komen. Als jij eigenlijk niet echt gelooft dat het kan, zo zal het zijn, je zult die ervaring hebben dat het niet “werkt”.


Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Je zelf ontdoen van al deze beperkingen, daar gaat in eerste instantie het echte werk in zitten. Kortom, dit is een proces van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Kijken naar wat je denkt en je bewust worden van hoe jouw gedachten belemmerend werken op dat in je leven te zien wat al voor je klaar ligt, is een belangrijke bewustzijns stap in dit proces.

Creëren is dus meer jezelf (en dus ook je gedachten) in lijn zetten met wie je werkelijk bent en je dan openstellen voor het ontvangen. Kortom, zet oude “negatieve” belemmerende gedachtestromen en patronen uit je leven.

De laatste stap is dan vervolgens die van de actie. Namelijk het zien, herkennen, dat het op je pad komt. Vaak gaat dat via schijnbare toevalligheden, of beter gezegd, synchroniciteiten. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het op te pakken en te vullen met jouw passie en dankbaarheid

Over deze vorm van creëren is veel geschreven en gezegd. Een bron waar ik zelf veel aan heb gehad (en nog) in het ontwikkelen, herinneren, van dit creatie bewustzijn is Abraham Hicks. Op YouTube zijn verschillende geluids- en filmfragmenten te vinden waarin Abraham in gaat op hele praktische vragen uit het leven van alledag en zijn visie geeft op het creatieproces.

Guy Andreoli


Dit artikel is geschreven door Guy Andreoli, aanbieder op Bewust Achterhoek. Vanuit zijn praktijk Innerpeace faciliteert Guy al diegenen die bewuster willen worden van zichzelf, persoonlijk & spiritueel willen groeien en vanuit hun hart willen leven.

 

Reacties

Frank 2015-03-30 17:38:41 Essentieel in dit hele proces is dat de aarding sterk is. Pas dan kan de mannelijke en vrouwelijk energie elkaar raken en dan alleen nog indien blokkades in het eigen systeem onder ogen gezien zijn. Pas dan ook openbaren de belemmerende gedachtenstrepen zich in het licht.
Mijn advies zou dan ook zijn...pas iets gaan wensen als dat proces op diep niveau begrepen is.
Guy Andreoli 2015-04-02 11:46:46 Hoi Frank,

Dank je wel voor je reactie! Geaard zijn of je wens aarden is inderdaad een belangrijk onderdeel van het creëren. Het proces is uiteraard opgebouwd uit elke keer weer verder verdiepen en ontdekken hierin. Je wensen zullen hierin ook verder verdiepen en meer in lijn zijn met je ware zelf. Edoch juist het voelen van je verlangen en het wensen ontstaan vanuit het contrast wat je ervaart is juist de drijvende motor om je bewustzijn te vergroten, los van waar je zit in het bewustzijnsproces. Eigenlijk is elke gedachte die je hebt een signaal aan de kosmos en dus een wens...dan kun je maar beter bewust zijn van wat je uitzend.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...