Autisme

Voor mensen met (kenmerken van) autisme kan het leven zo nu en dan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er is vaak veel onbegrip en onduidelijkheid.

Veel mensen herkennen zich in autisme of bepaalde kenmerken ervan. Toch rust er nog steeds een soort taboe op. Als je over autisme praat, denken veel mensen al aan personen met beperkingen uit andere hoeken. 
Toch komt de diagnose autisme (ASS) steeds vaker voor, bij zowel mannen als vrouwen. Het betekent echter niet dat het bij veel mensen direct zichtbaar is. 

Kenmerken van autisme kunnen bijvoorbeeld zijn:
* moeite hebben met samenhang en betekenisverlening of alles heel letterlijk opvatten,
* moeite met plannen, organiseren, en uitvoeren van gedrag,
* beperkt inzicht in jezelf, de ander en de invloed van je eigen gedrag op de ander,
* problemen in de prikkelverwerking door over,- en onder gevoeligheid op de zintuigen.

Wat is/doet een autismecoach?

* De coach snapt wat autisme is en kan op de cliënt persoonlijk inzoomen
* Geeft praktische en to the point coaching, geen geneuzel of jarenlange therapie, maar gaat kort en krachtig aan de slag
* Verschaft helderheid over hoe de opgedane inzichten vertaald kunnen worden naar de dagelijkse praktijk, zodat er ook effect merkbaar is.
* Scherpt de eigen vaardigheden aan, zodat de cliënt goed uit zijn/haar woorden komt en miscommunicatie voorkomen kan worden.
* Ontwikkelt een ‘handleiding voor het leven’, waardoor er begrip ontstaat over hoe autisme bij de cliënt werkt, waardoor hij/zij meer plezier in het leven heeft.
* Gaat niet meer uitvogelen hoe de cliënt samen met partner, vriend of collega een goed gesprek kan voeren, maar pakt de kern aan.

Hoe zou het er voor jou uitzien als je: 

minder stress en meer balans in je leven hebt?
stress signalen eerder leert herkennen? 
meer energie hebt voor de dingen die voor jou belangrijk zijn?
beter om kunt gaan met onduidelijkheden en veranderingen? 

Wanneer iemand lekker in z’n vel zit, ervaart hij minder stress en is er meer balans. Omgaan met veranderingen en onduidelijkheden gaat dan gemakkelijker. Prettig voor alle partijen!

 

Monique Weiden
www.deweidenpaardencoaching.nl

Monique Weiden

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...