Adem in, adem uit en heb vertrouwen!


Manon Koffeman is aanbieder op Bewust Achterhoek. Vanuit haar praktijk Paard en Kind werkt zij als kindercoach en richt ze zich op het individuele kind dat in onze maatschappij uit balans is geraakt. Samen met haar 3 IJslandse paarden helpt Manon het kind weer terug in zijn of haar kracht te komen. Manon deelde een mooi en persoonlijke verhaal via Facebook. Lees het hier!


Precies een jaar geleden schreef ik dit:


'Vanmorgen loop ik al vroeg in het bos te wandelen met mijn hond Sammie. Ik heb slecht geslapen omdat ik me de hele nacht zorgen heb lopen maken over de praktijk. 

Ruim 3 jaar geleden heb ik het onderwijs vaarwel gezegd en ben ik het onzekere, maar o zo boeiende, pad van de zelfstandige ondernemer ingeslagen; en wat is dat een goeie stap geweest! 
 


 

De kinderen kwamen als vanzelfsprekend langs en de praktijk groeide en groeide. Vele bijzondere kinderen hebben mijn pad gekruist. We hebben gelachen, gehuild, waren onzeker, stoer en hebben onze geheimen gedeeld.

We hebben gespeeld met de paarden, gereden en waren vaak stil om de boodschappen van de paarden te horen en te voelen.

Eindeloos dankbaar voel ik me voor al die wijze lessen die de paarden maar zeker ook de kinderen mij geleerd hebben.
 

En nu maak ik me zorgen.


Zorgen omdat het aantal kinderen wat afneemt, zorgen door het stoppen van PGB, zorgen doordat ze gewoon klaar zijn en verder kunnen, zorgen doordat er weinig nieuwe aanmeldingen komen. 

Waar gaan mijn zorgen dan over? Geld, tekort, niet genoeg, stel, als/dan, enzovoort, enzovoort.

En dan kom ik langs een weiland waar een aantal koeien met kalfjes samen in de wei staan. Eén koe staat doodstil en apart terwijl er 4 kalfjes, rood en zwartbont, aan haar uier staan te zuigen. Dit beeld raakt mij zo enorm! Wat nou tekort? Er is meer dan genoeg!

Ik heb meer dan genoeg om te delen met een ieder die daar behoefte aan heeft. Kinderen, volwassenen, dieren. Betaald/ onbetaald, veel cliënten/ weinig cliënten. Het maakt niet uit. Ik loop mijn pad met alle bochten die ik tegenkom en laat me verrassen.'
 

En dat heb ik gedaan.....
 

De praktijk zit op dit moment helemaal vol. Ik word wekelijks 1 of 2 keer gebeld voor een serie coachings sessies of paardrij sessies. Ben er stil van. 

Hoe anders voelde ik me vorig jaar! Onzeker, bibberig, wikken en wegen, het tekort voelend maar ook een gevoel van vertrouwen, wetend dat alles is zoals het is, zal zijn zoals het zal zijn en zie.

Weet je wat nou zo mooi is: wat voor mij geldt, geldt ook voor jou! 

Adem in, adem uit! Heb vertrouwen ook al lijkt het op dit moment niet zo goed te gaan. Ontvang met je armen wagenwijd open en gun jezelf het allerbeste. Verheug je erop!

En de mooie foto is gemaakt door Christa Balk.

 

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...