3 Tips voor de gevoelige hsp-er

Linda Brink is hsp-coach en biedt online trainingen aan. Voor hsp-ers geeft Linda met regelmaat trainingen om als hsp-er sterker in je schoenen te staan. Ze doet dit op een nuchtere en praktische manier. Ook schrijft ze regelmatig over hooggevoeligheid. In dit artikel geeft ze 3 tips die hooggevoeligen kunnen helpen.
 

Wat en wie is de hsp-er?

Een hoog sensitief persoon (afgekort hsp) is iemand die gevoelig is voor energie uit zijn of haar omgeving. Jammer vind ik het dat er vaak gepraat wordt over de negatieve kanten van hsp-zijn, zoals leeggezogen voelen aan energie, snel moe, ‘people-pleaser’ en last van omgevingsprikkels.

Er zijn, als je het mij vraagt, hele mooie kanten aan het sensitief zijn. Je bent empathisch, plichtsgetrouw, je kunt sfeer en stemming aanvoelen en bent een helper.

Doordat een (ik praat liever over) sensitief persoon geneigd is continu af te stemmen op de buitenwereld, kan het al snel gebeuren dat je innerlijke wereld chaos is. Waardoor je klachten kunt ontwikkelen als hoofdpijn en vermoeidheid. Voor ieder mens - en zeker voor een hsp-er - is het daarom belangrijk om te zorgen dat je innerlijke wereld op orde is. Zodat je zelfverzekerder in je schoenen staat en meer balans hebt.

En gebeurt het je dan nooit meer, dat je moe of hoofdpijn hebt? Nee, natuurlijk niet. Maar pas de volgende 3 tips toe en je hebt nu wel de handvatten in handen om je snel weer vol energie en fit te voelen.

3 tips voor de gevoelige hsp-er

1. Zorg voor een safety-moment

Een safety-moment is het perfecte moment om los te laten wat je gedurende de dag aan energie hebt opgepikt. Je maakt je los van de ander, je laat alles van je afglijden.

Dit kun je doen door een ontspannende douche te nemen of een rondje door het bos te wandelen.

2. Kijk naar je omgeving

Ga eens kritisch door je omgeving. Kijk naar wat je doet, waar krijg je energie van en waarvan niet? Kijk ook naar je relaties in de breedste zin van het woord.

Familie, vriendschappen. Zijn er mensen waar je energie van krijgt? Zo ja, hou die close. En zijn er mensen die je bakken energie kosten? Wat ga je daarmee doen?

Kritisch kijken naar je omgeving is wellicht nieuwe grenzen stellen. Waar en van wie word ik blij, krijg ik energie?

3. Zorg voor een stevige verbinding met jezelf

Een stevige verbinding met jezelf ontwikkel je door goed voor jezelf te zorgen. Jezelf de erkenning, liefde en tijd te geven waar je recht op hebt. In onze cultuur zijn we ‘gewend’, dat je eerst goed gepresteerd moet hebben om iets te verdienen. Dit is slechts een illusie. Jij bent al goed genoeg zoals je bent.

Wellicht zijn er dingen die je anders wilt zien aan jezelf. Een andere baan, grenzen leren stellen of jezelf liever vinden. Toch wil ik je oproepen om eerst jezelf te gaan accepteren wie je nu werkelijk bent. Jij bent op dit moment de beste versie van jezelf. Je had niet anders gekund, dan te staan waar je nu staat. Dat je de dingen misschien wilt veranderen is mooi. Om dit te bewerkstelligen mag je jezelf eerst gaan erkenning wie je nu bent. Je bent goed zoals je nu bent. Herstel de verbinding met jezelf, door jezelf te accepteren wie je nu bent.
 

In oktober start er weer een nieuwe groep in de HSP Training 'Kom in je Kracht'. Je kunt nu meedoen tegen het voordelige tarief van €49,- (reguliere prijs €99,-). Als je interesse hebt, neem eens een kijkje op mijn website.


Linda Brink
Aureole Praktijk voor Reiki


En vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Linda Brink

Linda Brink is Reiki Master en heeft een Praktijk voor Reiki. In haar praktijk ondersteunt ze mensen in hun groeiproces door middel van Rainbow Reiki behandelingen. Met Rainbow Reiki kun je niet alleen lichamelijk ontspannen, maar ook geestelijk. Doordat je ontspant, geef je jezelf de ruimte om te groeien en te helen. Een Reiki behandeling kan zo bijdragen aan meer balans in je leven.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...