2017, een jaar met vleugels – Laat je verrassen!

Met plezier bied ik jullie een overzicht van de horoscoop voor 2017.

2017 is een 1-jaar, een nieuwe start voor vele ondernemingen, relaties en individuele ontwikkelingsstappen. We hebben hard gewerkt en kunnen nu gaan oogsten!

Bewust kijk ik naar het totale beeld van deze jaarhoroscoop en benoem ik geen brandpunten. De nieuwe astrologie gaat immers over de uitwisseling tussen het Aardse leven en het universum. Het benoemen van een enkel aspect of brandpunt in een horoscoop trekt verbanden uit elkaar en geeft een duiding die geen geluid maakt. Ik benoem dan ook de dans die gemaakt kan worden in 2017 en de kansen die geboden worden door aan het geheel deel te nemen. 
 


 

Het geluid wat ik zo zorgvuldig mogelijk in woorden heb gegoten voor 2017, klinkt als volgt:

Algehele zielsopdracht voor de mensen in Nederland – durven vertrouwen op jouw eigen basis, dus eigen haard en huis.

Mensen zullen hun thuis steeds meer opzoeken en ontdekken. Jouw familie en de mensen die daadwerkelijk bij je horen op zielsniveau krijgen meer ruimte het komende jaar. Dit kan volledig los staan van bloedlijnen. Er ontstaat een behoefte thuis te zijn, tot rust te komen en meer te ontspannen.

Het onafhankelijk opereren wordt beloond. Mensen die risico durven nemen en buiten hun comfort zone durven te dansen, boeken succes en zullen verrast worden. Deze “andere” werelden hebben veel te bieden. In het algemeen is de stroom van ontvankelijkheid groter aan het worden en zal souplesse en veerkracht nodig zijn om onverwachte wendingen aan te kunnen.

De Persoonlijkheid wil geordend worden in 2017. De persoonlijkheid zou meer en meer afgestemd dienen te worden op zielsverwarmende activiteiten met de juiste drijfveren, zonder verborgen agenda’s. Dit herken je in een bedrijf, in het onderwijs, privé en in jouw leefomgeving.

Onze ziel wil de komende periode sterker dan ooit op de brandstof van hartintelligentie verder en functioneert niet langer vanuit verouderde drijfveren. Hoe meer je wilt vasthouden aan oude waarden die niet goed meer voelen, hoe stijver je je zult gaan voelen en hoe lastiger zaken vorm krijgen.

Zorgen en depressies nemen toe wanneer je het handelen in de weg wordt gezeten door zogenaamde controle en luchtkastelen. Wilskracht vertraagt wanneer zaken niet bezield zijn en verliezen aan kracht. Simpelweg gezegd kosten deze niet-afgestemde acties veel energie en vermogen op alle vlakken.

Hogere drijfveren echter worden herkend, bewust of onbewust en zullen herkend en gezien worden. Succesfactor ligt hem dan ook in de ontvankelijkheid en samen kunnen werken op hartniveau. Samenwerken met mensen, dieren en de kosmische krachten (sjamanisme, muziek, kunst/creatie, natuur). Samen betekenen we meer. Werk aan je talent om te kunnen samen werken. Wat heb jij de ander te bieden?

De zielswens in 2017 is astrologisch bekeken om de lange termijn doelen serieus te nemen!

Denk buiten jouw vertrouwde beelden, vraag je af waar je daadwerkelijk op lange termijn naar toe wilt reizen, groeien en zijn! Voel verder, kijk ruimer, hoor meer.

Binnen relatieland verwacht ik vele onverwachte wendingen tussen oude zielen, herkenning van zielsmaatjes en vernieuwing van oude “huwelijken”. Karmische banden maken plaats voor gelijkwaardige en vrije relaties. In verbinding zijn met de wereld om je heen via liefdevolle relaties en samenwerkingen, wordt het nieuwe overlevingsmechanisme wat de Aarde kan ondersteunen op haar weg naar meer balans.

Het “IK”, oftewel het afgesloten en teruggetrokken leven lijkt niet langer haalbaar en levert geen enkel resultaat meer op in geluk, liefde en vervulling. Het lichaam is hierin de graadmeter. De verrijking zit hem in een open houding. In een ontvankelijke, oprechte, gedragen houding. Bewaak je grenzen en wees oprecht geïnteresseerd als je contact maakt.

Hierachter schuilt ook de kosmische kracht. Het stil zijn. De rustmomenten die zo vruchtbaar zijn en inspireren. Dit is waar jij je contact met jouw hoger Zelf herstelt en beter kunt “horen....”.

De wensen en intenties die al jaren bij mensen leven en bedacht worden, zijn het komende jaar vruchtbaarder dan ooit.

Het aanpakken en vormgeven van jouw plannen hoort bij het jaar 2017. Twijfel niet langer en GO!

Realiseer je hierbij dat je niet langer alleen hoeft te ploeteren. Dat de verbindingen er toe doen en investeren in een ander gewaardeerd wordt wanneer je daarbij ook iets van jezelf laat zien.

Economisch bekeken zal met name jouw persoonlijke huishoudboekje een pijler vormen. Reken niet te veel op een ander (ook overheden zullen een ander soort Groei blijven nastreven dan jouw hart en ziel goed doet). Geld is energie. Zorg goed voor jezelf. Werk aan je eigenwaarde, voel je kracht en bijdrage en stroom door. Geldstroom reageert hier direkt op.

De onrust in de wereld zal naar een climax toewerken in 2019/2020, samengaande met het rustpunt van de zon rond deze tijd. De kosmische straling neemt toe richting 2020. Deze financiële beweging is dan ook niet meer dan een uitwerking van emotionele processen.

Geld is een middel om aardse, emotionele en veelal karmische processen te beleven en realiseer je dan ook dat dit heel betrekkelijk is. Materie wordt verruild voor contact en vechtlust maakt plaats voor (verplichte) overgave. In 2017 zie je de aandacht naar materie dan ook duidelijk verschuiven naar de “middenweg” in praktische zaken. Misschien allemaal wat minder? Iets tevredener zijn met wat we al hebben? Gewoon, omdat de omstandigheden ons laten inzien dat we toe zijn aan meer essentie en eenvoud?

Vooral mannen lijken grote stappen te zetten in het omzetten van “hun buikgevoel”. Wauw! Vrouwen, blijf oefenen in ontvankelijke energie. En voel je vrouw. Verlies elkaar niet. Laat de vrouw, vrouw zijn. Laat de man, man blijven.

Tijd is relatief en geheel afhankelijk van jouw houding ten opzichte van dat wat jij meemaakt. Je bent vrij en mag zelf kiezen.

Maar toch, de mens heeft behoefte aan Tijdsrichting. En hierbij bied ik dan ook de mogelijkheid van een vervolggesprek waarbij wij gericht op jouw zielsontwikkeling de praktische feiten in jouw leven kunnen benoemen. Alles geheel afhankelijk van jouw individuele verantwoordelijkheid in het proces van “zijn” en bijbehorend handelen naar jouw talenten en passie. De kosmos draagt bij en ondersteunt. Met plezier en veel, heel veel liefde.

Namasté, op een bijzonder 2017!

Hartegroet,
Lia Ouëndag
Astroloog van déze tijd
 

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs, nog veel meer interessante informatie én de actuele agenda!

Reacties

Margriet van Laake 2016-12-15 20:23:01 JIJ BENT EEN GIGANTISCHE STEUNPILAAR IN HET NEDERLANDSE! ik ben dankbaar dat wij een lijntje hebben. Liefs margriet

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...