Wat  is er nou zo moeilijk aan studeren?

Gedurende je hele leven leer je. En voor een groot deel gaat dat vanzelf. Maar als je gaat studeren of een opleiding gaat doen, dan valt dat leren nog wel eens tegen. Will Brugman, gepensioneerd leraar, heeft een les van 3 uur ontwikkeld waarin je leert studeren.
 

Wat  is er nou zo moeilijk aan studeren?

Gedurende je hele leven leer je. En voor een groot deel gaat dat vanzelf, zoals praten, lezen, tekenen, fietsen, de weg naar school en weer terug. Als je iets ouder bent ga je zelf spullen kopen en betalen, een vakantie plannen, omgaan met de computer en de smartphone, enzovoorts. Dat doe je een paar keer en dan weet je het.

En dat gaat zonder grote moeite, omdat je al die dingen vaak repeteert.

Met een smartphone ben je dagen in de weer en wat je niet weet, dat vraag je aan iemand. Ook een vakantieplanning is iets waar je dagen lang mee bezig bent. Je praat erover en je denkt erover, bijna continue. Je repeteert steeds die gedachten en verbetert die door het ontwikkelen van nieuwe inzichten.

Bij het leren op school ging het vaak wel iets lastiger. Maar daar ben je kennelijk aardig doorheen gekomen. Je gaat nu echt studeren. Dat kan wel eens een beetje tegenvallen. Waar ligt dat nou aan?

Nieuwe leerstof wordt je aangeboden op het 1ste college in grotere hoeveelheden dan je op school gewend was. Natuurlijk volg je de docent heel aandachtig.

Vervolgens doe je niets met die stof, tot je het 2de college bijwoont. Daarin haal je de oude kennis een beetje terug, waarna je weer een hele tijd niets met die leerstof doet.

Tenminste als je een “normale” student bent. Je praat en denkt in het dagelijkse leven nauwelijks over de leerstof. Je vergeet wel 70% van elk college.

En als er dan een tentamen komt, moet je als een gek gaan zwoegen op de leerstof. Soms lukt het je nog net om voldoendes te halen. Maar vaak ook niet...

Met een klein beetje handigheid kun je hier veel verbeteren.

Ik heb een snelcursus ontwikkeld, een éénmalige les studievaardigheden. Je zult gaan inzien, dat je niet langer hoeft te studeren, maar waarschijnlijk wel vaker. En vooral eerder….

Maak gebruik van de Bewuste Deal en meld je aan. De les kost nu slechts 20 euro. Ik zal je leren hoe je snel en efficient kunt leren, tentamens maken èn halen!

Hier vind je meer informatie over deze Bewuste Deal.

Will Brugman
Studiehulp - Zutphen


En vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...