1000 keer hangt wat we doen af van het weer

"Duizend keer 
hangt wat we doen af van het weer 
Duizend keer 
is veel te veel 
Dus doe het niet meer"

Deze tekst uit een liedje van Bløf sprak me altijd al aan. Want inderdaad, hoe vaak zijn we niet bezig onze activiteiten af te stemmen op het weer?

Dat je denkt als de zon schijnt, ik 'moet' echt nog naar buiten vandaag. Want morgen kan het zomaar weer regenen.

In de jaren dat ik in Nieuw-Zeeland woonde had ik dit veel minder. Want daar was het meestal mooi weer. Als er dan een buitje viel wist je dat je de volgende dag wel weer naar het strand kon. Ik was dus nooit zo bezig met het weer.

Nu wel. Zeker als het vaker regent dan dat het droog is.
 


 

Want regenen doet het deze weken! En het beïnvloedt niet alleen wat we doen maar ook ons humeur.

Het geklaag over het weer op Facebook en op het schoolplein begint me op te vallen. En ik doe er zelf ook aan mee merk ik. Ik heb het wel gehad met die nattigheid. Ik wil ook liever een zonnetje. En wat hogere temperaturen.

Zeker nu we drie kippetjes hebben in de tuin. Met droog weer ziet dat er toch een stuk gezelliger uit.

Maar de vraag blijft: waarom zou ik wat ik doe laten afhangen van het weer? En ook: kan ik me helemaal overgeven aan het weer?

Want nee, dat lukt me nu nog niet. Als ik uit het raam kijk zie ik de kippetjes schuilen in plaats van lekker scharrelen in het gras. 

Maar ik ga wel onderzoeken hoe mijn humeur minder afhankelijk van het weer kan zijn. Misschien moet ik me eerst eens helemaal nat laten regenen, net zoals de mevrouw op de foto? Dat ziet er wel uit als volledige overgave.

Ik realiseer me dat hoe ik reageer op het slechte weer misschien ook veel zegt over hoe ik omga met de tegenslagen in mijn leven. Klaag ik alleen over het weer of ook over andere dingen? Aan de andere kant, op veel dingen heb ik invloed, maar helaas niet op het weer.

Laten we hopen dat het toch nog een keer echt zomer wordt. En ondertussen doen we gewoon lekker 'slecht weer dingen'. Raakt dat huis tenminste ook nog eens opgeruimd!

En? Hoe reageer jij op alwéér regen? Ga je klagen of probeer je positief te blijven? En heb je tips om het slechte weer te kunnen accepteren? Ik ben benieuwd. Laat het weten in een reactie op deze blog. Dankjewel!

Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs.

En realiseer je je dat je ook wel eens klaagt en zou je dat willen veranderen? Anita Eeltink beschrijft hier een leuke en effectieve manier om minder te klagen, mopperen en zeuren.

Reacties

Snoek 2016-06-27 11:23:58 Ik trek me weinig aan van het weer, gewoon zorgen dat je warm genoeg gekleed bent.
Ik stap ook altijd gewoon op de fiets en zie onderweg wel of het gaat regenen, en in de praktijk valt dan bijna altijd enorm mee. En die ene keer dat het niet mee valt droog je heus wel weer op.
Deze vind ik leuk; #spam##spam#hetregentbijnanooit#spam#/site/
Thea 2016-06-27 15:43:55 Wat ik doe hangt heel erg af van het weer. Ik kan de kruiden in de tuin alleen oogsten, als ze droog zijn. Ook schoffelen werkt alleen bij droog, zonnig weer. Dus ja, het weer bepaalt wat ik doe. En natuurlijk lijkt alles lichter als de zon schijnt. Maar dat wil niet zeggen dat ik chagrijnig wordt van regen. Juist als iedereen moppert, ga ik nog meer in de "we moeten er maar het beste van maken"- stand...
Saskia Juijn 2016-07-01 11:24:00 Ja, Richard,
gemiddeld gezien word je inderdaad niet vaak nat als je op de fiets stapt. Maar de laatste weken was die kans toch ietsje groter, denk ik. Ben toch een paar keer natgeregend. Maar inderdaad, hoe erg is dat...
Saskia Juijn 2016-07-01 11:26:29 Daar had ik nog niet bij stilgestaan, Thea, want sommigen zijn inderdaad echt afhankelijk van het weer.
Dus die songtekst van Bløf is misschien een beetje kort door de bocht ;-) Alhoewel ze waarschijnlijk bedoelen dat al die anderen, die geen beroep hebben dat weersafhankelijk is, niet zo moeten mauwen over het weer ;-)

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...