1, 2, 3, Mars! Wat gebeurt er allemaal nu Mars zo dichtbij onze aarde staat?

Ook het gevoel dat je de gordijnen dicht wilt doen?
Je bedrukking voelt en het liefst onder de dekens verdwijnt?
Ben je verrast over je eigen heftige reactie?
Waarom is iedereen zo heftig, waarom die spanning?

Omdat we beïnvloed worden als Aarde bewoners door de uitstraling en invloed van onze planeten en meer. Op dit moment is met name de Mars invloed sterk voelbaar. Mars staat namelijk erg dichtbij. En dat merken we.

De Hubble telescoop geeft ons nieuwe beelden en informatie. 30 Mei 2016 is Mars sinds 11 jaar op een kleine 74 miljoen km afstand vanaf de Aarde.

Wanneer je je realiseert dat Mars symbool staat voor expressie en de lagere wil, kun je voorstellen dat uitingen van oude thema’s op het gebied van Mars opspelen, met bijbehorende emotie en angsten.

Het geeft een persoonlijke invloed van strijd. Daadkrachtige energie die vrij wil komen maar ook herstellingsvermogen! Er gebeurt veel op Mars-achtige wijze en als je niet oppast neem je deze invloed te serieus en vergeet je door te ademen en vecht je mee. Herkenbaar? :-)

22 mei 2016 stond Mars oppositie met onze zon. Mars staat ook driehoek Sirius, wij zitten er nu niet mee onze waarheid te “bevechten”.

Maan Pluto conjunctie deze dagen, wat zorgt voor extra intensiteit en gevoel van onveiligheid wanneer je je teveel richt op de bevestiging van de buitenwereld althans.

Uranus inconjunct Arcturus wat meewerkt aan inzicht via emotionele uitbarstingen. Ons lichaam met name wil ons deze dagen iets vertellen. Het is een lotsaspect, het overkomt je. De emoties die vast kan gaan zitten in je lijf.

Het is heftig maar duurt niet zo lang.

Ons ego en wilskracht testen even waar onze focus ook al weer op gericht is. Net of we ons niet lijken bewust te zijn van de lagere energieën van materie, hebzucht, waardoor macht en de lagere wil terrein kan winnen.

Als je dat positief oppakt, ga je wat meer sporten en zorg je ervoor dat je je energie goed blijft richten. Als je jezelf hierin wilt ondersteunen, ga je wat meer relativeren, waar ging het ook al weer echt om? Wat is er nu werkelijk aan de hand? Hoe ernstig is dit? Achter boosheid zit verdriet. Achter de Mars kracht zit Pluto, de transformatie.

Creëer jouw weg naar je passie en hartrichting. Creëer een doel waar deze overtollige energie naar toe kan stromen.

Deze week is er veel turbulentie en beweging in de atmosfeer. Persoonlijk hoor ik zoveel beweging en geluid rond de Aarde dat het me letterlijk wakker maakt. De beelden overkomen me achter elkaar.

Ik voel sterke verbindingen met “nieuwe” mensen. Netwerken verbreken en worden elders opgebouwd. Patronen doorbreken is bijna leuk geworden maar soms wel vermoeiend. Toch maar even doorbijten met zijn allen. Vooral samen, zonder je niet af, dan is zo’n periode zwaarder.

Samen zijn we lichter en tot meer ompoling in staat. Het is dan ook de tijd van de vernieuwing binnen relaties of nieuwe relatie(s)!

Grenzen lieve mensen, die werken! Zeker in deze periode (tot ongeveer eind juni) worden grenzen gevoeld en bereikt.

In 1956 en 1971 was Mars nog dichterbij de Aarde. Het zijn perioden die ons beïnvloeden, net als deze periode in 2016, op het gebied van kracht, de wil, doorzetten, het leven aanpakken en aankunnen, er iets van maken.

Er zijn wat meer heetgebakerde mensen misschien. In ieder geval zijn dit jaren waarbij het ondernemen vanzelfsprekend was en is. Handelen! Aangaan!

Op Aarde ervaren wij hierdoor een periode waarbij onze toenemende overlevingsdrift wordt aangesproken (Mars kracht). Daar zullen redenen voor zijn. Je zult merken dat de komende jaren de strijd toeneemt en het licht ontvlambare dichterbij is dan de afgelopen jaren. Meer expressie, meer daad en minder woorden.

De mannelijke vormgevende vermogens in ieders leven worden aangesproken. Indien wenselijk, “ga over tot actie“, lijkt Mars te roepen. 27 juli 2018 zal Mars opnieuw zo dichtbij zijn.

Lieve mensen, pas op dat je niet te snel boos wordt. Realiseer je dat deze energie werkt op Aarde en liefdevolle vriendelijkheid nooit verveelt. Je hoeft misschien niet altijd voor jezelf op te komen. Waar jagen we nu op? Let op je hart.

Seksuele driften horen ook bij deze mars invloed. Verlaag jezelf niet, let op je eigen energieveld en wees er zuinig op. Lagere seksuele driften brengen ons weinig. Ze zijn erg tijdelijk en creëren weinig licht(kracht). Zorg goed voor je eigen energieveld.

Deze komende 2 jaar gaat het voornamelijk over je drijfveren. Wij worden door omstandigheden geconfronteerd met de werkelijke drijfveren. Waarom doe je wat je doet? Hoe doe je wat je doet? Klopt het met je hart?

Interessant gegeven de komende 2 jaar:
Mars staat nu (sidersich) begin Schorpioen, loopt nog even retrograde (terug) en zal vanaf 29 Juni a.s. weer direct gaan lopen. Dat geeft al wat verzachting en een mildere uitwerking.

Alle goeds lieve mensen, laten we heel lief zijn voor elkaar. 1, 2, 3, zet 'm op!

Hartegroet,
Lia Ouëndag
Astroloog van déze tijd
 

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...