Helderboom's Theehuis - Ervaar het buitenleven! | Vorden

Aan een rustige landweg in het buurtschap Linde, op de grens tussen Hengelo en Vorden in de Achterhoek, ligt theeschenkerij Helderboom. Omringd door houtwallen, hoogstamfruitbomen en een sfeervolle landelijke tuin.

Of u nu het Pieterpad bewandelt dat langs de theeschenkerij voert, een wandeling maakt op het aangrenzende landgoed 't Zelle of op de fiets de omgeving verkent, de Helderboom is een aangename onderbreking op uw route.

In de fraaie oude boerderij uit 1935 kunt u vanaf maart 2016 op vrijdag, zaterdag of zondag genieten van een kopje thee of koffie met wat lekkers. Bij mooi weer is het goed toeven in de tuin. En als u wilt kunt u ook een wandeling maken op het landgoed van de theeschenkerij.

Ervaar het buitenleven en kom langs op de Helderboom!

Afternoon tea

Het hele jaar door (behalve de maand september) bieden wij u op afspraak een afternoon tea. Onder het genot van een kopje thee of koffie, of een glas wijn, serveren wij hartige en zoete hapjes. 

Locatieverhuur

Heeft u iets te vieren of wilt u iets organiseren maar ontbreekt het u aan ruimte? De in landelijke stijl verbouwde theeschenkerij is daar de ideale plek voor. Ook als u de ruimte wilt huren maar zelf de catering wilt doen is dat mogelijk. Theeschenkerij Helderboom is dagelijks beschikbaar voor verhuur en is rolstoeltoegankelijk. Bel of mail ons en vraag naar de mogelijkheden.

Over Denise Hillege en Paul Becker | Vorden

Na een lange zoektocht vonden we in 1982 boerderij Helderboom, dat precies op de grens van Vorden en Hengelo ligt. 

Denise: "Het was begin jaren tachtig en Paul en ik wilden graag op de boerderij wonen waar we al ons eten zelf konden verbouwen. Omdat we vreesden dat onze ideeën hierover een beetje te romantisch waren, volgden we in Wales eerst een cursus "Leven van het land". Daar leerden we in één jaar alle zaken die met een zelfvoorzienend leven te maken hebben: koeien melken, brood bakken, boter en kaas maken, het bewerken van het land met paard en ploeg. In Wales beleefden we een extreem jaar. We sliepen in houten treinwagons, hadden een zeer natte herfst, een ijskoude winter met veel sneeuw en een hete droge zomer. Maar we bleven het buitenleven geweldig vinden".

Wat wij in dat jaar leerden, kwam ons goed van pas toen we de Helderboom betrokken. Het pand, waarin het leek alsof de tijd sinds 1935 had stilgestaan, moest grondig worden verbouwd en gerenoveerd. Er was geen waterleiding, gas of riool. Een normale wc ontbrak. In de deel waar vroeger de koeien en kalveren hadden gestaan, bevond zich een traditionele poepdoos.

Eind 1986 sloeg het noodlot toe: de hele boerderij brandde af door hooibroei. We moesten opnieuw beginnen, maar  werd anders dan voor de brand. 

Al met al duurde het jaren voordat de boerderij naar onze zin klaar was. Omdat de plek zo mooi was, wilden we dat graag delen met gasten. Daarom hebben we de boerderij gesplitst in een eigen woongedeelte en twee (vakantie)woningen: huisje "Appel" en huisje "Vlier".

Nu is de stal naast de boerderij omgebouwd tot een mooi theehuis.

Helderboom
Denise Hillege en Paul Becker

Bewust Achterhoek

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek