Samen op weg naar de gezondste versie van jou.

Mirjam Lith Mesologie
Ruurlo

De mesologie gaat ervan uit dat klachten het gevolg zijn van een verstoring van het evenwicht ergens in je lichaam. Als mesoloog pak ik vooral de onderliggende oorzaken van je klachten aan door te werken vanuit de zelfgenezende kracht van je lichaam

Mesologie is een unieke combinatie waarbij kennis uit oosterse en westerse natuurgeneeswijze wordt geïntegreerd met reguliere medische kennis. Een kijk op de totale mens en niet alleen op de klachten.

Bij mesologie staat het begrijpen van de klacht en de achterliggende oorzaak centraal. Door de verschillende geneeswijzen te combineren krijg ik een helder inzicht in het totale functioneren van je lichaam, zo kan ik uitzoeken waar de disfuncties zitten en hoe je klachten zijn ontstaan.

Als mesoloog maak ik gebruik van kennis vanuit de oosterse geneeswijze: Chinese geneeswijze (TCM) en ayurveda, en de westerse natuurgeneeswijze: homeopathie, orthomoleculaire geneeswijze en fytotherapie en combineer dit met kennis uit de westerse (wetenschappelijke) geneeswijze.

Ik behandel een groot scala aan begrepen en onbegrepen gezondheidsklachten voor iedereen, van jong tot oud.
Van vermoeidheid, hormonale klachten, hoofdpijn en migraine, spier- en gewrichtsklachten tot allergieën, huidklachten, buikklachten en herstel na infecties (covid/pfeiffer).

Met mijn meetapparaat kan ik voedingsmiddelen testen en uittesten wat de juiste supplementen voor je zijn.
Samen kunnen we kijken welke aanpassingen nodig zijn om de balans in je lichaam te herstellen. Zodra het evenwicht weer bijna is hersteld, kan je lichaam het verder zelf: die kracht heb je in je!

Door de brede kijk van de mesologie waarbij de onderzoeken gericht zijn op het functioneren van het lichaam is de mesologie ook zeer geschikt om de gezondheid te behouden, dus ter preventie van klachten. Niet alleen elk jaar een APK voor je auto, maar ook voor jezelf!

Over Mirjam Lith Mesologie

Ik ben Mirjam Lith,

In 1998 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut-Mensendieck. Na deze studie heb ik enkele jaren gewerkt als waarnemer en daarna in mijn eigen praktijk. In 2010 ben ik begonnen met de vijfjarige opleiding tot mesoloog aan de Academie voor Mesologie in Amsterdam. Na 8 jaar als mesoloog in Haarlem te hebben gewerkt, start ik per april 2024 als mesoloog bij Cura, centrum voor osteopathie en mesologie in Ruurlo. U bent van harte welkom!

Waarom mesogie?
Interesse in de natuur heb ik altijd gehad, maar de natuurgeneeskunde bleef iets wat ver bij mij vandaan stond - totdat ik er met mijn gezin en familie zelf mee in aanraking kwam. Op dat moment ging er een nieuwe wereld voor mij open. In de complementaire geneeswijze vond ik oplossingen voor problemen waar de westerse geneeswijze geen antwoord had. Maar ik bleef het jammer vinden dat er geen verbinding was tussen de reguliere geneeswijze en de complementaire (natuur)-geneeswijzen.

Toen de mesologie op mijn pad kwam, was ik er direct door geboeid: eindelijk werden de reguliere, westerse en oosterse natuurgeneeswijze geïntegreerd en gecombineerd tot een evenwichtig geheel. De mesologie geeft mij een brede kijk op de mens.

Waar ik als oefentherapeut al geleerd had breed te kijken, is mijn visie nu nog ruimer en rijker.In mijn aanpak als mesoloog zoek ik die ruimte en dat evenwicht ook weer voor mijn patiënten, maar vooral ook samen met hen.


Mirjam Lith Mesologie

Mirjam Lith

Kerkplein 18
7261 AZ Ruurlo

Lid van beroepsvereniging

    NVVM - Nederlandse Vereniging Voor Mesologie
    RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
    VBAG - Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze
Samen op weg naar de gezondste versie van jou.