systemisch lichaamswerk - van klacht naar kracht

Sandra Ahuluheluw
Zutphen

Ervaar jij ongemak? Er zit vaak een prachtige boodschap verstopt in je klacht, die je weer in verbinding helpt komen met jezelf. Als je deze gaat ontdekken, ontstaat er een helende beweging die leidt naar meer levensenergie en gezondheid!

Hoe gaat systemisch lichaamswerk in zijn werk?


We openen samen jouw systemische veld door te luisteren naar je lichamelijke signalen. Wat begint bij het symptoom (jouw klacht), klapt steeds een laagje verder open naar de laag van het gezin van herkomst tot eventueel verdere voorouders.

Deze biografische reis leidt naar de angel waar jouw klacht op aanhaakt. Dat is vaak iets pijnlijks van jezelf of een familielid wat gezien wil worden, maar altijd in de schaduw is gebleven.

Door middel van stemgeluid, de drum en beweging kan je de geblokkeerde energie (op fysiek, emotioneel en mentaal niveau) in beweging brengen en transformeren. Je geeft erkenning aan het uitgesloten deel of persoon en heelt hiermee jouzelf en je familiesysteem. De klacht is omgezet in kracht en levensenergie.

Na deze regressie is de plek die je inneemt ten opzichte van anderen in je systeem verandert. Je hebt je losser gemaakt van het schaduwdeel en creëert zo meer ruimte voor jezelf en jouw levensmissie. Ook je (voor)ouders kunnen een gezondere plek in gaan nemen. Systemisch komen ze vaak achter je te staan (als een ruggensteun) in plaats van als een blokkade op jouw levenspad. 

Over Sandra Ahuluheluw

In mijn jeugd ben ik opgegroeid op een boerderij in de Achterhoek waar we met drie generaties leefden. Ik genoot van de dieren, de bloemen, het liggen in een weiland en het voelen van de hartenklop van de aarde. De gezinssituatie, het wonen met meerdere generaties in een boerderij en het onverwerkte trauma wat er speelde in mijn familie hebben de basis gelegd voor mijn verdere leven en het werk wat ik nu doe. Zoals mijn achternaam al doet vermoeden, ben ik getrouwd met een Nederlandse man met Moluks en Joegoslavische wortels. We hebben samen twee kinderen en wonen in Zutphen.

Ik heb 25 jaar gewerkt in de zorg, voornamelijk op een antroposofische zorgboerderij. In deze tijd heb ik verschillende opleidingen gevolgd tot regressietherapeut Naast vele reizen naar inheemse volkeren en teachings van sjamanen uit verschillende delen van de wereld wilde ik mijn eigen roots beter leren kennen. Ik volgde cursussen op het gebied van karma en biografie en startte eigen biografiegroepen. Tijdens een burn/bore-out wist ik meteen dat mijn richting lag op het gebied van systemisch werk. Ik volgde een opleiding voor familie en organisatie opstellingen. Daarna ben ik me verder gaan specialiseren op het gebied van ziekte en trauma opstellingen.

Mijn lichaam is nu mijn instrument en een brug tussen de geziene en ongeziene wereld van de mensen die ik begeleid. Kernwoorden die bij me passen zijn intuïtief, lichaamsgericht, diep schaduwwerk, aards, naar de kern, weinig woorden.


Sandra systemisch lichaamswerk

Sandra Ahuluheluw

Warninckhof 12
7203BS Zutphen

systemisch lichaamswerk - van klacht naar kracht