Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Kerstspecial Tao Vocaal, mantra, zang en klankstudie met Eric van Grootel
DI 17 december | 19.30-21.30 uur | Zutphen

15,00


-Het gebarenspel van taalklanken en samenklank. Klinkers en consonanten spiegelen de gebaren van natuur, sterren en onze binnenwereld, als uitdrukking van universele principes. We brengen ze samen tot klinken, vanuit de stilte.
-Creatieve meditatie en stemoefening. Wakker worden voor de subtiele gebaren van klanken in je energiesysteem, tegelijkertijd bewust aanwezig in je fysieke lichaam, vanuit gronding en je eigen klankkanaal. 

-Melodieën, mantra’s en soundscapes uit sjamanistische, Boeddhistische, Christelijke tradities en de antroposofie. Klankformules versterken de samenwerking tussen lichaam en geest, en je gezondheid. Adem en klank zijn instrumenten voor het oplossen van fysieke en innerlijke spanningen. Mantra is Sanskriet voor ‘instrument van de geest’. 

-Eric van Grootel, Bearclaw, heeft zijn inzichten dertig jaar lang in diverse culturen opgedaan. Hij voltooide de conservatorium-opleiding zang en is doctorandus in de filosofie. Hij is getraind in gevestigde methodieken voor zang, spraak en presentatie, en in mantra, sjamanistisch stemwerk en antroposofische methodieken voor zang en stemtherapie. Hij put uit een rijke beroepservaring als docent stem, prestatie en toegepast bewustzijn, als uitvoerend stemkunstenaar, koordirigent, theaterregisseur , auteur.  Touching Sound, zijn bedrijfsnaam, verwijst naar Kwan Yin: “Die de klank van mensen aanraakt”. 

-Jouw bijdrage. 15 euro. 

-Deelname. Ervaring is niet nodig, wel een open, onderzoekende instelling. 

-Opgave. Graag van te voren bij

Informatie + Aanmelden » Touching Sound: stem, presentatie en transformatie | Eric van Grootel, Blackbear

www.ericvangrootel.nl

Ontmoetingscentrum Enkidoe
Oudewand 13
7201LJ Zutphen

Eric van Grootel, Blackbear
06-30868245
ericvangrootel AT gmail DOT com

Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!