13nov 2024
Goed Eten

Betula Kruiden
Halle

Op het gebied van gezond eten volgen de hypes en goeroes elkaar in rap tempo op. Wat kun je geloven? In deze cursus geen dogma’s, geen caloriën, geen eiwitten en koolhydraten, maar eerlijke informatie over wat ons voedt.

Voor wie door de bomen het (voedsel-)bos niet meer ziet, is deze cursus. Na deze cursus zul je beter in staat zijn je eigen keuzes te maken, gefundeerd in echte informatie. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur.
Mensen maken deel uit van de voedselkringloop op deze planeet. We voeden ons met producten van andere levensvormen: planten en dieren.
In les 1 starten we met de zaden van eetbare planten, die al duizenden jaren de basis vormen voor het voedsel van de mens: granen en peulvruchten. Hoe zien ze er uit, hoe zijn ze gegroeid, waar komen ze vandaan en op welke wijze kunnen we ze bereiden?
In les twee komen daar de noten, oliehoudende zaden en fruit bij. Hoe zat het ook al weer met oliën en vetten? Wat is de definitie van fruit?
In les drie gaan we andere delen van de plant bekijken: wortel, stengel, blad en wederom vrucht, maar dan als groente.
In de laatste les kijken we naar dierlijke voedingsmiddelen: melk, eieren, vis, vlees en honing. Ook kleinere levensvormen maken deel uit van onze voeding: schimmels en bacteriën. Wat is de plaats van paddenstoelen in de voeding? Wat is fermenteren?

Informatie

13 nov 2024 t/m 11 dec 2024 | 4 woensdagmiddagen
14.00 - 16.00
100,00 incl. koffie/thee en materialen
Minimaal 5 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

Betula Kruiden
Lankerseweg 3a
7025 ED Halle

Goed Eten