Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

27jan 2023
Feldenkrais voor schouders, nek en bovenlijf

Bewust-Bewegen
Zeddam

Spelend ontdekken hoeveel soepeler je kan bewegen, binnen je eigen grenzen en mogelijkheden. Thema: Schouders en nek Geef jezelf lucht en ruimte en nodig jezelf uit mee te bewegen in de stroom van moeiteloosheid.

Deze ochtend gaan we met zachte ballen werken. Deze speciale ballen maken het mogelijk om zonder weerstand te spelen met ruimte en ontspanning. Zo creëren we de ideale situatie om:

·        de functie van je schoudergewricht te verbeteren
·        de spierspanning in nek-schouder en bovenrug te verminderen
·        te spelen met de bewegingsmogelijkheden in je bovenrug
·        Invloed van je ogen op bewegen en balans te ervaren
·        Betrouwbaar op eigen benen staand de balans te bewaren
·        beter contact met je bekken/heupen te ervaren
·        bevrijdend te ademen

En dat alles op een eenvoudige zachte vanzelfsprekende manier. Met aandacht en concentratie binnen eigen grenzen en mogelijkheden. De ballen die we gebruiken zijn van speciaal foam, waardoor de lucht in de ballen ondersteunend is bij de ruimtebeleving in jezelf. Vrij, eenvoudig en zacht. Liefdevol en intens. Daarbij worden diepere lagen geraakt en uitgenodigd mee te bewegen in de stroom van moeiteloosheid.

Frozen Shoulder, RSI klachten, whiplash, hernia, peesontstekingen en bursitis, het is al snel verleden tijd. Geen oefeningen doen, maar bewegingen verkennen, patronen herkennen en aanvullen. Het veranderen gaat moeiteloos en vanzelfsprekend op spelende wijze. Hoe nieuwsgierig ben jij?

De methode Feldenkrais laat met zo min mogelijk inspanning en maximaal effect bewegen weer eenvoudig en makkelijk worden. Kom het ervaren en laat je verwonderen over de eenvoud en diepgaande impact van deze ochtend.

Andere dagen:
22 febr: Rug en heupen, met rollen
31 maart: Voeten en ons raakvlak, met tennisballen

Informatie

27 jan 2023
9.30 - 12.00
50,00
Maximaal 15 deelnemers.

Waar?

Dorpshuis Zeddam
Gerrit Varwijckplein 25
7038 BX Zeddam

Contact

Feldenkrais voor schouders, nek en bovenlijf