The Work: Inquiry-based Coaching in privé en professie. Contextuele systeem-therapie.

ContextueelWerk
Doetinchem

Relaties en Realiteit - Body follows the Mind - Oorzaak en Gevolg van Gedachten - Onderzoek voor Verandering - Prettig Leven.

The Work: Geen gewoon gesprek!

Met dit door Byron Katie ontwikkelde, praktische protocol kan je elke lastige emotie, gedachte of gebeurtenis bevragen. Je komt tot nieuwe inzichten over de situatie, de ander en jezelf. Je ziet een breder perspectief. Niet omdat iemand je vertelt wat goed voor je is, maar omdat jij jezelf beter gaat begrijpen en zelf de mogelijkheden en adviezen ziet die je uitnodigen tot actie te komen voor een prettig leven. 

Verstand en gevoel vallen samen, wat een krachtig positief effect heeft: persoonlijk, mentaal, lichamelijk en relationeel.

The Work leidt tot helder denken, vrijer en zekerder in het leven staan, jezelf begrijpen,….. Daarnaast leer je door dit te oefenen een vaardigheid die je in toekomstige stress-situaties in je dagelijks leven houvast geeft.

Als Certified Facilitator bied ik individuele sessies, persoonlijk of via Skype, workshops en trainingen en 'Open Cirkel' waarbij je The Work kunt oefenen. Voor de data, zie de website.

‘Onderzoek je denken, verander je wereld.’ The Work

Over Marianne L. van der Meer

Een A4-tje waarop 6 zinnen om aanvulling vragen maakte mij nieuwsgierig. Het bleek het werkblad ‘Oordeel-over-je-naaste’, onderdeel van The Work/Inquiry-based Stress Reduction. Als dit hulpverlening was, ... daar wilde ik meer van ervaren en leren!

In 2007 nam ik voor het eerst deel aan een 'School for the Work with Byron Katie'. Ik volgde 'Schools' als deelnemer en als staflid, en deed cursussen en sessies binnen het Institute for The Work. Ik ben inmiddels door Byron Katie gecertificeerd tot Facilitator of The Work. De rijkwijdte van deze methode inspireert en verrast me nog steeds.

Al googelend herkende ik in de contextuele theorie van Ivan Nagy, veel aspecten van wat ik met The Work gezien en ervaren had. Met name wat zichtbaar werd van de onzichtbare relationele ethiek mbt rechtvaardigheid en balans van geven en ontvangen. Daarop deed ik de 4-jarige Post-hbo opleiding Contextuele Therapie, en de opleidingen Een Taal Erbij en Systeem/tafel-Opstellingen. Zo bekwaamde ik me ook in visualiseren en gesprekstherapie.
Ter verdieping van en ten dienste aan The Work en de Contextuele benadering deed ik o.m.  de opleidingen Familie/bedrijfs-opstellingen, Emotionally Focused Therapy (EFT, Houd me vast-programma), Oplossingsgerichte therapie, Positieve Psychologie en Ervaringsdeskundigheid in Sociaal Domein.

Intervisie, supervisie, creativiteit en kunst houden me professioneel scherp. De vaardigheden uit mijn oorspronkelijke beroep als leerkracht (speciaal onderwijs) komen van pas in workshops en cursussen.

In mijn ervaring is The Work de meest heldere, effectieve en radicale tool voor werkelijke verandering, verdieping en verrijking van alle aspecten van iemands leven: 'No one is wiser than another. We all possess equal wisdom.' —Byron Katie

The Work: Inquiry-based Coaching in privé en professie. Contextuele systeem-therapie.