Begeleiding bij ziekte, sterven en rouw | Varsseveld

We lijken in een tijd te leven waarin de dood meer bespreekbaar wordt. Toch zien we nog veel afstand tot de dood en mogen kinderen lang niet altijd deelgenoot zijn van verdriet en verlies.

Praktijk bo staat voor verbinding, open- en eerlijkheid. In aanwezigheid van het verdriet mogen we het leven (weer leren) vieren. 

Om een bijdrage te leveren aan een meer natuurlijke omgang met de dood en het betrekken van kinderen bij ziekte en afscheid, heb ik een kinderboekje 'Uil is dood' uitgebracht. Ook is er in samenwerking met centrum voor complementaire zorg De Levensboom een speciale troostolie ontwikkeld: UithUilolie. En in samenwerking met De Edelstenenzolder is een bijzondere edelsteen verkozen tot UithUilsteen: De Amazoniet UithUilsteen. Daarnaast hebben we een informerend en inspirerend filmpje gemaakt over hoe we kinderen kunnen helpen in het omgaan met de dood.

Alle informatie is te vinden op mijn website.

Over Bo van Aalst | Varsseveld

Mijn naam is Bo van Aalst en ik ben geboren in het Brabantse Raamsdonk op 3 mei 1985. Sinds 2015 woon ik samen met mijn gezin in het mooie Varsseveld (Achterhoek). Bezig zijn met ziekte en de dood is bij mij geboren in persoonlijke ervaringen. De oorsprong ligt dan ook dicht bij mijzelf.

Na een verhuizing van het Brabantse naar de Achterhoek ben ik in 2017 weer gestart met het bijstaan van gezinnen die te maken hebben met ziekte, sterven en/of rouw. Hierbij kan het gaan om een gezinslid die ernstig ziek is, maar ook begeleiding na overlijden. Naast het bieden van rouwbegeleiding richt ik mij op het ontwikkelen van materialen die een bijdrage leveren aan een meer natuurlijke omgang met ziekte en dood. Van het schrijven van boeken tot de inrichting van praktische verlieskoffers voor het onderwijs. Verder bied ik deskundigheidsbevordering (denk bijvoorbeeld aan een lezing over de dood in het leven van kinderen) en kun je ook bij mij terecht als je een enthousiaste en daadkrachtige projectmanager zoekt.

Praktijk bo
Bo van Aalst

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek